Spadek mocy 1.6 TD mk2 Pomocy!!!!

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grzesiek1524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: grzesiek1524 » ndz lip 10, 2011 10:46

nie silnik pracuje tak jak pracował wcześniej, z odpalaniem też nie ma problemów.... Michał_1977 rozrząd miałem wymieniany na zimę, sprawdzałem tylko naciąg paska to raczej nie mógł przeskoczyć bo nie jest luźny jest dobrze naciągnięty, chyba że i takie przypadki są żeby przeskoczył ale w tym tyg. znajomy mi to sprawdzi. Aha no i jadę sobie na 5 biegu 85 wciskam pedał i ciśnienie turbinki jest tak gdzieś 0,62/0,61 bara max, auto rozbuja się tak do 115 km/h i ciśnienie maleje tak do 0.59/0,60....

viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
inż. Mk2_marcin
Golfista
Golfista

Post autor: inż. Mk2_marcin » ndz lip 10, 2011 10:55

witam mam podobny problem co kolega odnośnie nagłego spadku mocy, mam silnik serie 1v, mam nagły spadek mocy, oczywiście całe forum przeszukałem i próbowałem rzeczy typu sprawdzanie pompy, turbina jest zdrowiutka, nie żre oleju (około 200ml na 10tyś km) itd... no i mój trop doprowadził mnie do rozrządu ponieważ sprawdzałem go i na wszelki wypadek skoczyłem do pierwszego lepszego mechaniora i też stwierdził że jest w porządku. Ale nadal ono mi nie daje spokoju ponieważ był wymieniany ostatnio 22tyś km temu (docelowo chciałem wymienić co 27-30 tyś km) i gdybym zrobił to teraz wcześniej to mógłby ten problem ustąpić?
przy okazji wiem że mój skromy TD troszke go pomęczyłem ostatnio i właśnie odkryłem że mam naderwaną poduszkę z pod skrzyni (coś szarpie przy zmianie biegów) i tutaj mam problem kupować zamiennik?(wiem że ponoć to nie jest dobre rozwiązanie) szukać na szrocie? czy iść w ostateczności do ASO?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesiek1524
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: grzesiek1524 » pt lip 22, 2011 23:49

nom właśnie wziąłem samochód od znajomego który mi tam zaglądał pod mache mówił ze szykuje sie pompa do regen. lub druga, ale narazie zrobił tą wyregulował wszystko zwiększył ciśnienie doładowania na 0,9 bara i dawki paliwa i odziwo idzie dobrze :D bardzo dobrze

viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”