mała dziurka pod obudową filtra powietrza

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

felipevariant
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: felipevariant » śr lip 20, 2011 22:09

Witam, tak jak w temacie posiadam golfa 115km na pompo dosyć głosno chodzi/wymieniłem juz plecionke nadal mi nie daje spokoju/moc wporzo- ogien i nic nie kopci,ale przy obudowie filtra powietrza macałem wezyki ogladałem i znalazłem otworek pod dolną obudową filtra powietrza, wielkości wiertła nr6.:) wylatuje powietrze zatkanie tego nic nie dało o co chodzi nie wiem czy warto go wyjmowac...?? ktos ma taki przypadek w swoim golfiku???

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » czw lip 21, 2011 08:12

Są dwa takie małe otwory w obudowie filtra powietrza w dnie jest "dziurka" do odpływu wody i w bocznej ścianie jest króciec na którym osadzony jest wężyk ciśnienia atmosferycznego od n75 albo n18 nie pamiętam teraz dokładnie.

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » czw lip 21, 2011 19:42

wezyk od ich obu. Jedne firmy robia ze elektrozaworki maja na sobie filterki jedne robia osobne orurowanie i na koncu filterek a jeszcze inne wlasnie łacza wezykami i potem do filtra powietrza silnika. Jest to polaczenie z atmosfera tak by nie lecial brud. Ten otworek na dnie to tak jak juz wspomniano odplyw wody jakby sobie silnik zaciagnal wjezdzajac w kałuże to moze sie uda i nie zaciagnie do cylindrów a ucieknie tym otworkiem.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”