Witam.
Okazyjnie udało mi się nabyć golfa 2 1.6 td .Wiadomo auto nie jest nowe i ma swoje wady dlatego parę pytań.
Kiedy jadę normalnie nie zatrzymuje się z wszystko ok zatrzymam się na 30 sek. zaczyna się gotować czego wskaźnik nie pokazuje stoi ładnie prosto na połowie. Pytanie nr 2 golfik po odpaleniu dymi na niebiesko przez jakieś 20 sek. możliwe ze był zalany syntetykiem czy ten typ tak ma?
[mk2] 1.6 td pare problemów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
skąd wiesz czemu się gotuje? bo trochę nie rozumiem opisz dokładniej, drugie to raczej nie zależy od oleju a raczej przestawiony kąt wtrysku
bierze ci olej?, ilu konny silnik masz?
bierze ci olej?, ilu konny silnik masz?
Ostatnio zmieniony wt lip 05, 2011 14:12 przez inż. Mk2_marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
- koVWal
- Golf Uzależnia
- Kontakt:
Te dwa problemy pasują do siebie jako przestawiony kąt wtrysku więc zacznij od ustawienia porządnie zapłon
Ktoś mi mówił o wtrysku bo głośno klekocze takie metaliczne stukanie. Gotuje się bo wywala wodę wyrównawczym , silnik nie wiem ile ma ale wersja bez ic zaranie za mało km zęby ustalić ile oleju bierze
Dzieki za odpowiedzi
Dzieki za odpowiedzi