Spalanie po wymianie uszczelki i rozrzadu...WTF?
Mechaniory wymienili mi kompletny rozrzad i uszczelke pod glowica
Stara glowica okazala sie popekana wiec zamiana na inna uzywke i splanowana
Teraz komp pokazuje spalanie 8.5 przy oszczednej jezdzie...WTF ?!
Wczesniej przy maks bucie wiecej ni bylo
Silnik ASV 110 koni
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
a w tankowaniu ile wychodzi? bo komp czasem swiruje jak dawka paliwa jest przestawiona
trzeba by tez sprawdzic ustawienie rozrzadu i kata wtrysku
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: Spalanie po wymianie uszczelki i rozrzadu...WTF?
Tego jeszcze nie sprawdzilem, kazali podjechac tylko po 1000km na dokrecenieAdamm pisze:a w tankowaniu ile wychodzi? bo komp czasem swiruje jak dawka paliwa jest przestawiona
-
- Gadatliwa bestia
chudywroc czy rozwiazales ten problem?
Pytam bo tez mam takie wielkie spalanie w ARL, silnik po programie 185KM.
Jazda oszczedna a srednia to 9L komp pokazuje normalnie mialbym max 7, a jak przycisne to spokojnie przekracza 10L. Samochod mam ponad 2 lata i wiem kiedy jak palil.
Byla do wymiany uszczelka, okazalo sie ze glowica popekana wiec wymieniona na uzywke razem z walkiem bo tez podobno byl w kiepskim stanie. Zrobione planowanie uszczelniacze i panewki na walku. Glowice robil zaklad ktory sie w tym specjalizuje.
Na poczatku spalanie na postoju tez bylo 1,5L zamiast 0,7 ale okazalo sie ze pasek byl zle napieety i skakal. Zostalo to poprawione i na jalowym spadlo ale w czasie jazdy nie. Silnik ma moc i ciagnie jak dawniej nie widac tez dumu ale jak tylko dotkne gazu komp pokazuje ogromne spalanie!
Poza tym ze wywalalo wczesniej plyn chlodzacy nie bylo takich problemow.
Pytam bo tez mam takie wielkie spalanie w ARL, silnik po programie 185KM.
Jazda oszczedna a srednia to 9L komp pokazuje normalnie mialbym max 7, a jak przycisne to spokojnie przekracza 10L. Samochod mam ponad 2 lata i wiem kiedy jak palil.
Byla do wymiany uszczelka, okazalo sie ze glowica popekana wiec wymieniona na uzywke razem z walkiem bo tez podobno byl w kiepskim stanie. Zrobione planowanie uszczelniacze i panewki na walku. Glowice robil zaklad ktory sie w tym specjalizuje.
Na poczatku spalanie na postoju tez bylo 1,5L zamiast 0,7 ale okazalo sie ze pasek byl zle napieety i skakal. Zostalo to poprawione i na jalowym spadlo ale w czasie jazdy nie. Silnik ma moc i ciagnie jak dawniej nie widac tez dumu ale jak tylko dotkne gazu komp pokazuje ogromne spalanie!
Poza tym ze wywalalo wczesniej plyn chlodzacy nie bylo takich problemow.