Auto Variant 1,9 ASZ .( dwumas kompletny wymieniany był poł roku temu) Skrzynia 6-cio biegowa. Jak się przyśpiesza hałasu nie ma jako takiego ale przy hamowaniu biegami szczególnie na 6 i 5 biegu huczy dosyć wyraźnie ( takie szorowanie) .Jak podczas hamowania silnikiem dodam gazu to "szorowanie" cichnie. Jak jadę np.na 6 biegu i dodaje i odejmuję gazu to słychać pomiędzy tym to "szorowanie" .
Obstawiam w skrzyni mechanizm rożnicowy . Dodatkowo ( nie za każdym razem) podczas gaszenia słychać lekki stuk z okolic skrzyni.Ale jak gaszę na wcisnietym sprzęgle to jest cisza.
Generalnie nie ma typowego wycia skrzyni na którymś z biegów.Tylko to huczenie podczas zmiany obciążenia lub hamowania silnikiem .
Olej wymieniałem i nic nie dało , brak jakichkolwiek opiłków w starym oleju.
Myśle że przeguby nie moga chyba wydawać takich dźwięków ?
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?
Kupować skrzynkę ( używkę) czy wstawić do mechaniora niech bada ?
Jak myślicie ?
Hałas podczas hamowania silnikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam identycznie tylko z tylnym mostem w 4 motion i mechanik mówi że to tylny most.
Re: Hałas podczas hamowania silnikiem
Widzę że grono "szurających skrzyniami" się powiększa Ja się wkurzam i jeżdżę - aż coś w końcu w skrzyni padnie. Generalnie wystarczy radio cicho włączyć i już jest okarthek pisze:Auto Variant 1,9 ASZ .( dwumas kompletny wymieniany był poł roku temu) Skrzynia 6-cio biegowa. Jak się przyśpiesza hałasu nie ma jako takiego ale przy hamowaniu biegami szczególnie na 6 i 5 biegu huczy dosyć wyraźnie ( takie szorowanie) .Jak podczas hamowania silnikiem dodam gazu to "szorowanie" cichnie. Jak jadę np.na 6 biegu i dodaje i odejmuję gazu to słychać pomiędzy tym to "szorowanie" .
Obstawiam w skrzyni mechanizm rożnicowy . Dodatkowo ( nie za każdym razem) podczas gaszenia słychać lekki stuk z okolic skrzyni.Ale jak gaszę na wcisnietym sprzęgle to jest cisza.
Generalnie nie ma typowego wycia skrzyni na którymś z biegów.Tylko to huczenie podczas zmiany obciążenia lub hamowania silnikiem .
Olej wymieniałem i nic nie dało , brak jakichkolwiek opiłków w starym oleju.
Myśle że przeguby nie moga chyba wydawać takich dźwięków ?
Spotkał się ktoś z takim przypadkiem ?
Kupować skrzynkę ( używkę) czy wstawić do mechaniora niech bada ?
Jak myślicie ?
pzdr!
Przeczytaj ten temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=141&t=393569" onclick="window.open(this.href);return false;
A w szczególności druga podstronę, są tam filmiki z "moim dzwiękiem".
A w szczególności druga podstronę, są tam filmiki z "moim dzwiękiem".
Też mam zamiar zaopatrzyć się u nich w skrzynkę biegów do mojego MK IV.
Jaką dali ci gwarancję na skrzynię ?
Co do wymiany skrzynki, to polecany mam zakład na białogonie u Ściubisa.
Ile Ci policzyli za wymianę skrzynki na Robotniczej ?
Jesteś zadowolony z ich roboty ?
Gwarancja 40 dni, jak narazie nic nie buczy, nic nie chuczy, biegi wchodza bez zgrzytów, ale albo mi sie wydaje, albo juz jestem przewrazliwiony bo tak jak by z leciutenkim oporem (moze to wina po prostu wieku auta)arthek pisze:Też mam zamiar zaopatrzyć się u nich w skrzynkę biegów do mojego MK IV.
Za wymiane skrzyni zaplacilem 203,50 netto plus tak jak pisalem w swoim temacie, robiona byla przekladnia, poduchy, zbierznosc itp itd.
W kwestii zadowolenia, to mysle, ze moglbym ich polecic aczkolwiek mogli by podawac realne koszty pracy całościowej.