Duże spalanie bez innych objawów 1 Z
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
GOLF 3 90 koników silnik 1Z 94 r hatchback
Moje średnie spalane jest na poziomie 7.6
W lato w mieście pali ok 7.3
Jak się trafi jakiś wypad za miasto to spali około 6.85
W ostatnie zimy spalanie dochodziło do 9
Co może być nie tak
Co powinienem sprawdzić
- Przepływka jest o, była podmianka z innego golfa i nie było różnicy
- Nie ma objawów lejących wtrysków i przesuniętego kąta nie szarpie nie dymi odpala od strzała
Bardzo proszę o jakieś porady
GOLF 3 90 koników silnik 1Z 94 r hatchback
Moje średnie spalane jest na poziomie 7.6
W lato w mieście pali ok 7.3
Jak się trafi jakiś wypad za miasto to spali około 6.85
W ostatnie zimy spalanie dochodziło do 9
Co może być nie tak
Co powinienem sprawdzić
- Przepływka jest o, była podmianka z innego golfa i nie było różnicy
- Nie ma objawów lejących wtrysków i przesuniętego kąta nie szarpie nie dymi odpala od strzała
Bardzo proszę o jakieś porady
Jaka jest dawka tego nie wiem, będę wiedział dopiero w sobotę/niedzielę a jaka powinna być ?
Kat jest.
Kat jest.
kata wytnij , dawka w granicach 3.4 mg /skok.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Myślałem że wycięcie kata daje lepsze przyspieszenie i ciutkę mocy ale nie wiedziałem że ma wpływ na spalanie
jak jest zapchany to muli , przez co zmniejsza dynamikę - zwiększa spalanie ... warto go wywalić i wspawać rurkę.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
jak długo silnik osiąga temperature pracy? czujnik temp. sprawny. mam 1z bez podgrzewacza filtra paliwa i tez cos mi spala nie za mało. pomiescie poteafi łyknąć 8-10litrów chodz nogę mam nie za lekką ale bez przesady, same krótkie odcinki ale też dogrzewa się dość długo, termostat wahlera.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Teraz nagrzewa się po jakiś 2-3 km w zimę po około 5 ale jaki będzie dmuchawa na 3 to 90 nie osiągnie ale otatnio srogie zimy mieliśmy. Jeżeli chodzi o czujnik temp. cieczy chłodzącej to u mnie jest żółty czteropinowy ponoć ten czujnik składa się z dwóch czujników i jeden daje sygnał do kompa a drugi daje sygnał na wskazówkę
Witam
Autko zvagowane na pewno był poprawiany kąt wtrysku bo był zawczesny dawka jest 3,4 mg były jeszcze przywracane inne parametry do wartości standardowych jakie to niestety nie wiem, teraz trzeba miesiąc poczekać do następnego tankowania
Autko zvagowane na pewno był poprawiany kąt wtrysku bo był zawczesny dawka jest 3,4 mg były jeszcze przywracane inne parametry do wartości standardowych jakie to niestety nie wiem, teraz trzeba miesiąc poczekać do następnego tankowania
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
fabryczne dane dla dawki paliwa dla silnika 1z jest 4,4mg a co do wiekszego spalania to jeszcze ma wplyw czujnik temperatury paliwa , filtr powietrza rozmiar opon i cisnienie ,
u mnie panowie jest nastepujaco, brak kata i egr, dawka 3,0, kola to 195/15/50 a spalanie wynosi 6-7L gdzie 80% to miasto, tez mi sie wydaje ze to troche sporawo bo az tak agresywnie nie jezdze raczej normalnie, podejrzewam ze moga to byc juz konczace sie koncowki wtryskow bo i jakos ostatnio jakos glosniej klekocze
Re: Duże spalanie bez innych objawów 1 Z
WitamVW3TDI pisze:Witam
Miesiąc minął zatankowałem 47.6 l paliwa przejechałem 705 km na oponkach 185/60/15 czyli 735,3 km w rzeczywistości
Trasa/miasto z przewagą miasta (raczej dynamicznie) no ogólnie jest lepiej.
Co by można było jeszcze zrobić żeby zmniejszyć spalanie ?
Zastanawiam się nad wlaniem płynu do czyszczenia wtrysków.
- golfer_1984
- VW Baron
- Kontakt:
Re: Duże spalanie bez innych objawów 1 Z
to nic nie pomożeVW3TDI pisze:Zastanawiam się nad wlaniem płynu do czyszczenia wtrysków.
najlepiej to sprawdź wtryski
MK5 GTI DSGhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=90&t=467361
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
GTI TDI 20 JAHREhttp://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=263904
Spalanie na trasie łódź - władysławowo 5,01
Ostatnio zmieniony czw sie 11, 2011 10:29 przez VW3TDI, łącznie zmieniany 1 raz.