Witam.
Dalem kumplowi mechanikowi do wymiany rozrzad i gdy zabral sie za robote zauwazyl, ze pompa wody jest tak jakby nie od tego modelu. Jest za bardzo wysunieta, przez co koło pasowe jest za bardzo wysuniete. Dokladnie nie potrafie tego wytlumaczyc, bo znawca nie jestem, ale dzwonil do ASO i niby jakos to przerabiaja, jakos dwa paski tam sie robi? Wiedza ze dzwoni, ale nie wiedza w ktorym kosciele i teraz golf stoi i kumpel nie wie czy skladac mi to tak jak jest czy cos kombinowac. Juz rok czasu jezdzilo to tak i niby nic sie nie dzialo. Moze wy cos podpowiecie. Podobno jest to czesty problem wlasnie w tych silnikach i jakis jest sposob na obejscie tego. Kolo pasowe jest juz do wymiany, bo ciezko sie obraca i szumi i ponoc trudno je dostac, tak samo jak ta pompe pod wymiar.
Pompa wody i koło pasowe golf mk2 1.6 td sb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- czarnyblack
- Użytkownik
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Też miałem problem z tym podwójnym kołem pasowym p.wodnej...Kilka razy mi się rozsypywało,to reanimowałem go za każdym razem.W końcu przełożyłem pojedyncze koło od SB-ka z Passata B3,a na pompę wspomy założyłem krótszy pasek
Tak to teraz wygląda

Tak to teraz wygląda

- czarnyblack
- Użytkownik
Dzieki za info. Wlasnie o to chodzilo.
http://www.youtube.com/watch?v=PgGr6pqjkLk Mój dziadek