Jesli nie znamy przeszłosci auta, to dla swietego spokoju tak.robaal pisze:ale czy wraz z rozrządem wymieniamy też pompę czy nie trzeba ???
wymiana pompy wodnej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wlacze sie do tematu,w TDI 1,9 Pompa napedzana jest paskiem klinowym .ale nie da sie jej wymontowac ,bez rozbierania oslon rozzadu a mianowicie i kola zmachowego ,bo bo bo czesc pompy przykrecona jest pod oslonami i jak narazie nie ma klucza ktory przenika metal by odkrecic sruby pod nim,bo pompa jest przykrecana na 8 srub z ktorych wlasnie trzy sa pod kolem rozzadu,Ale ja mowie o silniku 1.9 TDI w gol III
smok72
- hx_malbork
- TdiGangsters
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wystarczy troche pomysłu i mozna zdjąc alternator i podstawe a potem pompę z obudową, myśle że łatwiej szczegolnie dla tych którzy nie za bardzo z rozrządem. Chociaż ogólnie mniej roboty.smok72 pisze:Wlacze sie do tematu,w TDI 1,9 Pompa napedzana jest paskiem klinowym .ale nie da sie jej wymontowac ,bez rozbierania oslon rozzadu a mianowicie i kola zmachowego ,bo bo bo czesc pompy przykrecona jest pod oslonami i jak narazie nie ma klucza ktory przenika metal by odkrecic sruby pod nim,bo pompa jest przykrecana na 8 srub z ktorych wlasnie trzy sa pod kolem rozzadu,Ale ja mowie o silniku 1.9 TDI w gol III
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Link dotyczyWymiany pompy wody w Golfie Mk3 1.9TDI-1Zhx_malbork pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194454
(tak dla formalności o co chodzi)
Już miałem wklejać tego linka, dobrze że spojrzałem, iż już jest)
www.elektrotom.eu
- michalc696
- Mały gagatek
Panowie a jak jest z wymianą pompy wody w mk3 1.8??? Czy trzeba zrzucać rozrząd czy jak się zdemontuje alternator to da radę ją wyjąć???
Ostatnio zmieniony pt lut 05, 2010 18:52 przez michalc696, łącznie zmieniany 1 raz.
- michalc696
- Mały gagatek
wymiana pompy wodnej
witam tez przymierzam się do wymiany pompy golf 3 1,9 tdi rok 1994 silnik 1z -mam rozumieć, ze odkręcę pompę bez zdejmowania rozrządu ?? ,a możecie mi poradzić w tym linku http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=194454" onclick="window.open(this.href);return false; są zdjęcia czy nie ,bo nic się mi nie otwiera ?