Filtr powitrza 1V do AAZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Filtr powitrza 1V do AAZ
Siemanko
Czy filtr powietrza od 1V podejdzie w obudowe od MKIII z AAZ ?
Pozdrawiam
Czy filtr powietrza od 1V podejdzie w obudowe od MKIII z AAZ ?
Pozdrawiam
Filtr powitrza 1V do AAZ
to jest to samo zobacz to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182296&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Filtry do AAZ, 1V i SB są te same bo doloty są identyczne, użyte sprężarki również (poza chłodzeniem wodą oczywiście).
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Filtr powitrza 1V do AAZ
ok rozumiem. A czy podlaczenie chlodnicy od AAZ do 1V spowoduje coś negatywnego dla silnika?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Czy jesteście pewni,że filtr powietrza AAZ i 1V to jest to samo?
Nie sądzę...
Nie sądzę...
Czy przypadkiem nie chodzi Ci o silnik 1Y (1,9D)?vento9 pisze:Czy filtr powietrza od 1V podejdzie w obudowe od MKIII z AAZ ?
Jeśli chodzi Ci o chłodnicę cieczy,to obawiam się,że ciężko będzie Ci ją upchnąć,bo jest większa (wyższa).vento9 pisze:czy podlaczenie chlodnicy od AAZ do 1V spowoduje coś negatywnego dla silnika?
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Michał_1977, wkład filtra jest identyczny AP005 puszka natomiast ma inaczej wlot i wylot.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
W życiu warszawy...BENITO pisze:Michał_1977, wkład filtra jest identyczny AP005 puszka natomiast ma inaczej wlot i wylot.
Dowody przedstawię za chwilę
EDIT:
Filtr 1V
Filtr AAZ
Tak jak napisałem wcześniej-ktoś tu myli 1V z 1Y,albo nie wiem co....
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Mały odkop:
mam pytanie czy jest może opcja założenia do mkII 1,6td 1V jakiejś krótszej puszki filtra powietrza,
wypatrzyłem taką http://img07.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1788602334" onclick="window.open(this.href);return false; od paska b3 1Y wygląda na krótszą ale jakby szerszą i nie wiem czy się zmieści obok silnika,
proszę o ewentualne propozycje z czego by taką zapodać jeśli jest taka opcja , bo w ostateczności zostanie mi stożek ale to z tego co czytałem nie jest polecane do TD
Z góry dzięki
mam pytanie czy jest może opcja założenia do mkII 1,6td 1V jakiejś krótszej puszki filtra powietrza,
wypatrzyłem taką http://img07.allegroimg.pl/photos/orygi ... 1788602334" onclick="window.open(this.href);return false; od paska b3 1Y wygląda na krótszą ale jakby szerszą i nie wiem czy się zmieści obok silnika,
proszę o ewentualne propozycje z czego by taką zapodać jeśli jest taka opcja , bo w ostateczności zostanie mi stożek ale to z tego co czytałem nie jest polecane do TD
Z góry dzięki
Filtr powitrza 1V do AAZ
zależy jak mocno musi być krótsza, od toledo mk I AAZ masz puszkę 1-2cm krótszą. Jak tyle cie urządzi to pisz i zmierzę jej długość dokładnie.
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Mierzyłem moją i ma 32cm w miejscu gdzie łączą się obie połowy, więc nowa musi być minimum 3cm krótsza
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
VireWolf88, ta z linku nie podejdzie,bo podobnie jak w Golfie MK3 jest wpuszczona w błotnik.Za szeroka
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Filtr powitrza 1V do AAZ
Michał_1977 tak tez mi sie wydawalo ze jakas szeroka jest, teraz mam pewność, a nie wiesz czy z kazdym silnikiem w mk3 byly takie wpuszczane, czy moze jednak da rade z czegos dobrać?
Baryla a mozesz jeszcze zmierzyć jak znajdziesz chwile ile ta twoja ma szerokości bo moja 20cm i raczej nic szerszego nie wsadzę- byl bym wdzięczny.
Michał_1977 tak tez mi sie wydawalo ze jakas szeroka jest, teraz mam pewność, a nie wiesz czy z kazdym silnikiem w mk3 byly takie wpuszczane, czy moze jednak da rade z czegos dobrać?
Baryla a mozesz jeszcze zmierzyć jak znajdziesz chwile ile ta twoja ma szerokości bo moja 20cm i raczej nic szerszego nie wsadzę- byl bym wdzięczny.