Telepie AGR wtryski czy dwumas?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hejka niedawno zchipsowałem 1.9 tdi AGR 90KM 98r. w TUNE UP-ie, autko smiga rewelacyjnie ale niedawno zauważyłem że przy dojeżdzaniu na luzie zaczyna go lekko telepać , zastanawiam się czy wogóle w mojej karadeji jest dwumas nie wiem jak to sprawdzić, no i pytanie też czy takie telepanie mogą powodować wtryski albo zła dawka paliwa? Innych objawów niż telepania przy dojeżdzaniu nie zauważyłem , przy gaszeniu nie słyszę żadnych metalicznych odgłosów auto przy przyspieszaniu też smiga normalnie nie telepie hmm ps. czasami jak odpale to na zimnym silniku też lekko telepie przez chwile
1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n 
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM

Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM

- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jeśli wystąpiło to bezpośrednio po edycji softu, to sprawa jest prosta - kierunek Tune upPytka pisze:Hejka niedawno zchipsowałem 1.9 tdi AGR 90KM 98r. w TUNE UP-ie, autko smiga rewelacyjnie ale niedawno zauważyłem że przy dojeżdzaniu na luzie zaczyna go lekko telepać

Dwumasa w AGR to z lekka rzadkość, a gdyby telepało przy zwalnianiu to przy przyspieszaniu tym bardziej