Telepie AGR wtryski czy dwumas?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Pytka
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Pytka » czw maja 12, 2011 07:36

Hejka niedawno zchipsowałem 1.9 tdi AGR 90KM 98r. w TUNE UP-ie, autko smiga rewelacyjnie ale niedawno zauważyłem że przy dojeżdzaniu na luzie zaczyna go lekko telepać , zastanawiam się czy wogóle w mojej karadeji jest dwumas nie wiem jak to sprawdzić, no i pytanie też czy takie telepanie mogą powodować wtryski albo zła dawka paliwa? Innych objawów niż telepania przy dojeżdzaniu nie zauważyłem , przy gaszeniu nie słyszę żadnych metalicznych odgłosów auto przy przyspieszaniu też smiga normalnie nie telepie hmm ps. czasami jak odpale to na zimnym silniku też lekko telepie przez chwile

1.9 TDI AGR Seria 96KM >(czip)111KM>(0.216)130KM>c.d.n ;)
Passat B5 FL 2001r 1.9 TDI AVF 131KM > 165KM ;)

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » czw maja 12, 2011 19:10

Pytka pisze:Hejka niedawno zchipsowałem 1.9 tdi AGR 90KM 98r. w TUNE UP-ie, autko smiga rewelacyjnie ale niedawno zauważyłem że przy dojeżdzaniu na luzie zaczyna go lekko telepać
Jeśli wystąpiło to bezpośrednio po edycji softu, to sprawa jest prosta - kierunek Tune up :bajer: i nie ma co tematu ciągnąć na forum :bajer:
Dwumasa w AGR to z lekka rzadkość, a gdyby telepało przy zwalnianiu to przy przyspieszaniu tym bardziej :bajer:

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”