Golf III 1.9 TD Brak mocy pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Kajak Ostroda
- Nowicjusz
Witam od dłuższego czasu mam problemy z moim golfem III 1.9 Td 95 rok. Na początku przeciekała mi pompa wtryskowa i miałem uszkodzony wtryskiwacz ( był pęknięty tam gdzie się zakłada wężyk ). Wiec kupiłem używany wtrysk i pompę zamontowałem ale auto nie miało mocy a na dodatek przy 100 km na godzinę mam obroty prawie 3100 i pali w trasie jakieś ok. 7 litrów a w mieście 9 litrów. Pompę oddałem do regeneracji ale jak wróciła jest nadal to samo już nie wiem co może w nim być nie tak.
Ustawiłeś kąt wtrysku po założeniu pompy?
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
- Kajak Ostroda
- Nowicjusz
nie ustawiałem nic mechanik tylko zamontował pompę ustawił zapłon i tyle. Dziś byłem w Olsztynie w diesel serwis i powiedzieli ze może ty być przyczyna wtrysków abym kupił na szrocie drugie używane przywiózł im do sprawdzenia czy dobre są i zamontować i wtedy się okaże a jak nie to dalej bd się szukać. A na dodatek okazało się że mam na jakimś kole w silniku bicie na dole chyba jest ono połączone z rozrządem bo coś o nim wspominał.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam takie same auto jak ty i w dieslu nie ustawiasz zapłonu tylko tak jak wyzej napisał Orzeł _01 ,kat wtrysku...a i u mnie przy 100km/h tez jakies 3000 obrotów więc bez obaw
Moze podasz wiecej szczegółów co do zachowania samochodu ,nie kopci ,dobrze odpala ,równo pracuje ,jakies dziwne stuki moze ,metaliczna praca silnika ...??jak to tam jest...
Moze podasz wiecej szczegółów co do zachowania samochodu ,nie kopci ,dobrze odpala ,równo pracuje ,jakies dziwne stuki moze ,metaliczna praca silnika ...??jak to tam jest...
Typowa przypadłość dla tego silnika. Lepiej coś z tym zrób, bo jak się zetnie klin, to tłoki uderzą w zawory i będzie a nie silnikKajak Ostroda pisze:A na dodatek okazało się że mam na jakimś kole w silniku bicie na dole chyba jest ono połączone z rozrządem bo coś o nim wspominał.
Lepiej kup wtryskiwacze od 1.6TD i d tego nowe końcówki (rozpylacze), przeznaczone do silnika 1.6TD o oznaczeniu SB. Symbol końcówek: DNOSD274 Zawieź taki zestaw do pompiarza i niech je ustawi na 160bar. Na tym zestawie silnik powinien być dużo sprawniejszy niż na oryginalnych wtryskiwaczach z 1.9TD, tylko będzie trochę głośniej pracowałKajak Ostroda pisze:powiedzieli ze może ty być przyczyna wtrysków abym kupił na szrocie drugie używane przywiózł im do sprawdzenia czy dobre są i zamontować i wtedy się okaże a jak nie to dalej bd się szukać.
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
- Kajak Ostroda
- Nowicjusz
Kopci jak mu za bardzo depnę a tak to jest ok. Odpala dobrze bo palił nawet w mrozy -22 stopnie. Pracować to i równo pracuje ale obroty na biegu jałowym ma kurna 1100 moim zdaniem trochę za duże chyba.
Jutro jadę do mechanika aby z tym kołem coś zrobić by tak nie biło. Bo szkoda silnika jak przy takich mrozach opalał to nie może być szrot silnik.
Jutro jadę do mechanika aby z tym kołem coś zrobić by tak nie biło. Bo szkoda silnika jak przy takich mrozach opalał to nie może być szrot silnik.
Re: Golf III 1.9 TD Brak mocy pomocy
obroty przy 100km/h nie mogą tak nagle się zwiększyc, ludzie nie piszcie bzdur. Jak masz ponad 3000 to chyba jezdzisz na skrzynce z benzyny. Powinno byc 2600rpm dla TD
- Kajak Ostroda
- Nowicjusz
tez myślę ze coś ze skrzynia jest albo od benzyny albo zaczyna sprzęgło się ślizgać bo jak przeciągnę go do 90 na 4 to ma 3100 i wrzucę na 5 to spada tylko do 2800. I potem wzrośnie jak przyspieszę do 100 mam 3100.
- Kajak Ostroda
- Nowicjusz
byłem u majstra okazało się ze sprzęgło zaczyna siadać i prawdopodobnie się ślizga bo nawet się dobrze wrzucić 1 nie da i patrzył na turbinę to luz turbina ma.