Turbo chłodzone cieczą
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Turbo chłodzone cieczą
Witajcie, czy turbo chłodzone ciecza musi obowiazkowo byc podpięte pod układ chłodzenia? czy niekonicznie? chodzi o turbo troche wiekszych rozmiarów niż k24...
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
Re: Turbo chłodzone cieczą
Ja ci moge powiedziec,ze juz miesiac smigam bez wody w turbawce i nie nazekam,na poczatku czuc bylo spalenizne ale jak narazie jest ok,lecz gwarancji nie moge dac jak to bedzie u ciebie.tomogolf2 pisze:Witajcie, czy turbo chłodzone ciecza musi obowiazkowo byc podpięte pod układ chłodzenia? czy niekonicznie? chodzi o turbo troche wiekszych rozmiarów niż k24...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Turbo chłodzone cieczą
Nie musi.
Jeździłem tak z pół roku i sprzedałem jako sprawne
Rozmiar nie gra roli,ale powiem,że podpięcie chłodziwa,nawet bez dodatkowej pompki,nie jest głupim rozwiązaniem...
Jeździłem tak z pół roku i sprzedałem jako sprawne

Rozmiar nie gra roli,ale powiem,że podpięcie chłodziwa,nawet bez dodatkowej pompki,nie jest głupim rozwiązaniem...
Turbo chłodzone cieczą
K26 z audi?[b]tomogolf2[/b] pisze:chodzi o turbo troche wiekszych rozmiarów niż k24
- tomogolf2
- Forum Master
- Kontakt:
Turbo chłodzone cieczą
dzieki za wypowiedzi, tak tez myslalem ale wolalem sie upewnic
a turbo gt2559v
ale mysle ze bedzie jeszcze za mało wydajne 
ale podobno gtb2260vk lepsiejsze, nie wiem jak wypada wzgledem kkk bv50 moze ktos z was cos wie na ten temat?
a turbo gt2559v

ale podobno gtb2260vk lepsiejsze, nie wiem jak wypada wzgledem kkk bv50 moze ktos z was cos wie na ten temat?
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
Turbo chłodzone cieczą
Ja odlaczylem chyba wspomaganie przeplywu plynu,poniewaz obydwa przewody przelewowe zostaly zaslepione.Moge sie mylic chodzi mi dokladnie o taki walek ktory z gory ma wtyk i przeplywa przez to woda z termostatu do turbawki..a miesci sie tuz kolo glowicy nad skrzynia..
Turbo chłodzone cieczą
jeśli turbawka ma króćce do chłodzenia wodą to czemu ich nie podłączyć ?? robiłem taki swap w mk 2 td i podłączyłem wodę z nagrzewnicy jeśli ma być chłodzone wodą to niech jest ile to roboty ? przeciąć dwa węże ??
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Turbo chłodzone cieczą
Turbinka będzie się szybciej grzała więc same pozytywy...
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Turbo chłodzone cieczą
Michał_1977 pisze:Rozmiar nie gra roli,ale powiem,że podpięcie chłodziwa,nawet bez dodatkowej pompki,nie jest głupim rozwiązaniem...
ciekawe czy powiesztak po porządnym pałowaniu silnika jak go zgasisz i Ci wtedy na zgaszonym zacznie gotować wodę