Witam
mam VW GOLF III , rok 1995 , silnik TDI 90KM.
Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić. tzw ,, mechanicy,, wymyślają cuda licząc na kasę a usterka cały czas daje o sobie znać.
Wygląda to w ten sposób, że gdy silnik jest jeszcze zimny i nie ma 90 stopni przy maksymalnym wciśnięciu gazu i jego natychmiastowym puszczeniu silnik dostaje wibracji , trzęsie nim i chodzi jakby na 3 gary. Czasami nawet zgaśnie.
Jak silnik osiągnie tempereturę 90 stopni wszystko jest ok i nic takiego się nie wydarza.
Auto ma silnik dość dobry , nie kopci przy nagrzanym silniku i gazie wciśniętym do końca - nawet dymek nie pójdzie.
Jeżdzę na oleju 10 w 40 , nowa pompa oleju -wymysł mechanika, nowy filtr paliwa, powietrza . Po podłączeniu do kompa nie pokazuje żadnych błędów. Przepływomierz ok. , turbina ok.
Nie mam już sił.
POMOCY !!!! MOŻE KTOŚ ZNA PRZYCZYNĘ LUB MECHNIKA KTÓRY NAPRAWDĘ MI POMOŻE Z WOJ. POMORSKIEGO !!!!
EMEIL darek29l@onet.eu
Pomocy
prosze o pomoc !!!! moze ktoś zna mechanika z woj pomorskiego który trafnie to zdiagnozuje!!
emeil darek29l@onet.eu
VW GOLF III, TDI90KM, chodzi na 3 gary przy dodaniu gazu!!!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Korekcje na wtryskiwaczach? Kopci? Np przy przgazówce, odpalaniu?
Witam
Jak odpalam to nie kopci. Dopiero jak wcisnę gaz do końca i puszczę nogę z gazu wówczas chodzi jakby na 3 gary i oczywiście chmura dymu. Jak po około 10 sekundach wróci do normalnej pracy silnik to wówczas przestaje być też chmura dymu.
Jak odpalam to nie kopci. Dopiero jak wcisnę gaz do końca i puszczę nogę z gazu wówczas chodzi jakby na 3 gary i oczywiście chmura dymu. Jak po około 10 sekundach wróci do normalnej pracy silnik to wówczas przestaje być też chmura dymu.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
podwiesza Ci zawory, wyczysc ub wymien popychacze zaworow i nie gazuj go na zimnym !
temat uwazam za zamkniety
temat uwazam za zamkniety
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG