Wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju
Witam chciałbym się spytać czy znajdę na forum kogoś z okolic torunia kto pomoże zlokalizować wyciek oleju.Mój silnik to AAZ i cały tył silnika jest mokry od oleju nie wiem skąd dokładnie on sie wydostaje ale wszystko z tyłu silnika jest mokre.
- Krystian GTD
- Ma gadane
Wyciek oleju
Dokładnie tak jak kolega napisał, jedź na myjkę wysokociśnieniową. Umyj dokładnie silnik i obserwuj podczas eksploatacji skąd się sączy oliwa. Dla pewności najlepiej jest osłonić folią alternator i rozrusznik żeby go za mocno nie zalać. Pozdro
Re: Wyciek oleju
postaram się teraz po świętach to umyć ale tak na pierwszy rzut oka to wygląda tak jakby leciało gdzieś spod kolektora,ale jeszcze zobacze i dzieki narazie pozdrawiam i wesołych świąt
-
- Użytkownik
- Auto: Skoda Rapid Liftback 1,0TSI 110KM MY2019
- Silnik: DKRC
- Kontakt:
Wyciek oleju
Może uszczelka pod klawiaturą się saczy z tyłu i cały silnik będzie zalany. Tak jak koledzy radzili wymyj silnik i zacznik wtedy sprawdzać.
Skoda Rapid Liftback 1,0TSI MY 2019, Ambition+Audio+Sunset
Re: Wyciek oleju
Sprawdź czy nie cieknie ci ze skrzyni. Ja tak mam i podczas jazdy rozchlapuje z półosi na tył silnika.
Wyciek oleju
Ja jestem z Torunia odezwij się na PW to się umówimy i coś zaradzimy:)
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)