dylemat remontowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
dylemat remontowy
Witam serdecznie wszystkich uczestnikoe forum VW , jestem szczesliwym posiadaczem vw golf 1997r TD 1,9 (76 KM)i mam straszny dylemat co robic dalej a mianowicie mechanik u ktorego zostawilem samochod stwierdzil ze poszla glowica oraz turbina bez rozkrecenia innymi slowy silnik jest znokautowany mam watpliwosci co do diagnozy oraz zapytanie o podmiane silnika tzn czy musi byc ten sam i ewentualnie o oferty sprzedazy , z gory dziekuje za pomoc
Re: dylemat remontowy
Jak chcesz wkładać TDI no to niestety o ile się nie mylę trzeba wyposażyć się również w elektronikę której TD nie ma. Napisz co konkretnie stało się z silnikiem oraz jak sprawdził to mechanior bo bez tego to można strzelać w ciemno. 

Re: dylemat remontowy
pewnego dnia rano wyjechalem rano ok 30 km i kilka razy gasl .......ale po ponownym odpaleniu dalej jechal wieczorem jak wyjechalem po przejechaniu ok 1 km calkowicie zgasl na amen .Palil ale nie zaskakiwal przy czym dym zamiast rura wydechowa to lecial w strone filtra powietrza, przy czym jak go palilem wydawal dziwny jak.y metaliczny oddzwiek. Juz nie pojechal wiecej
dylemat remontowy
Tak jak by klin na kółku rozrządu obcieło.
Tzn. na zwykłego diesla bez turbiny?a jesli chodzi o silnik to myslalem o podmiance na diesla
jak masz wątpliwości to zaprowadź do innego mechanika,niech powie co i jak.mam watpliwosci co do diagnozy