Wysokie obroty, DYM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie obroty, DYM
Witam
Mam golfa MK2 z 1991 1,6TD, choc w miedzy czasie podmieniany byl silnik i nie wiem z ktorego jest roku. Jestem tu swiezy bo do tej pory moje auto zawsze ladowalo u mechanika, ale teraz sie zmienilo.
No dobra mam taki problem ze swoim autem: Auto po kilku minutach od zalaczenia silnika, wchodzi na wysokie obroty i zewszad chyba wydobywa sie dym bo w momencie wszedzie robi sie bialo, a auto zaczyna "wyć", nie reaguje nawet na wyciagniecie kluczyka - po prostu wyje i dymi . Wszyscy mowia, ze po prostu zdechl, ale slyszalem tez ze moze to byc od turbosprezarki, czy to mozliwe?
Tu pojawia sie drugi problem bo chcialem juz kupic turbosprezarke, ale nie moge znalezc takiej jak ta moja (chodzi o numery). Moja to: Kund- 068 145 704D, ATL- 91 109 1980, Ausf- K14 6088, ale czy bedzie pasowac taka z numerem 068 145 703F? jesli to wogole rozwiaze moj problem....
Z gory dzieki za pomoc
PZDR
Malim
Mam golfa MK2 z 1991 1,6TD, choc w miedzy czasie podmieniany byl silnik i nie wiem z ktorego jest roku. Jestem tu swiezy bo do tej pory moje auto zawsze ladowalo u mechanika, ale teraz sie zmienilo.
No dobra mam taki problem ze swoim autem: Auto po kilku minutach od zalaczenia silnika, wchodzi na wysokie obroty i zewszad chyba wydobywa sie dym bo w momencie wszedzie robi sie bialo, a auto zaczyna "wyć", nie reaguje nawet na wyciagniecie kluczyka - po prostu wyje i dymi . Wszyscy mowia, ze po prostu zdechl, ale slyszalem tez ze moze to byc od turbosprezarki, czy to mozliwe?
Tu pojawia sie drugi problem bo chcialem juz kupic turbosprezarke, ale nie moge znalezc takiej jak ta moja (chodzi o numery). Moja to: Kund- 068 145 704D, ATL- 91 109 1980, Ausf- K14 6088, ale czy bedzie pasowac taka z numerem 068 145 703F? jesli to wogole rozwiaze moj problem....
Z gory dzieki za pomoc
PZDR
Malim
Wysokie obroty, DYM
Nie rozumiem mowisz ze nawet zgasic sie go nie da czy co ze nie reaguje na kluczyk?
A na pompie cos grzebales ???
Moze poprsotu na biegu jalowym trzeba zmniejszyc obroty albo ssanie sie zacielo zacznij pierwsze szukac przyczyn na pompie co dalej to wypowiedza sie bardziej doswiadczeni uzytkownicy ja nie wiem tyle co oni.
Co do turbo to masz zapewne K14 i jezeli chcesz taka sama to wystarczy pytac o k14 na numery nie patrz.
Poza tym mozesz wsadzic rownie dobrze inne turbo nie musi byc k14
A na pompie cos grzebales ???
Moze poprsotu na biegu jalowym trzeba zmniejszyc obroty albo ssanie sie zacielo zacznij pierwsze szukac przyczyn na pompie co dalej to wypowiedza sie bardziej doswiadczeni uzytkownicy ja nie wiem tyle co oni.
Co do turbo to masz zapewne K14 i jezeli chcesz taka sama to wystarczy pytac o k14 na numery nie patrz.
Poza tym mozesz wsadzic rownie dobrze inne turbo nie musi byc k14
Wysokie obroty, DYM
A nie ubywa Ci oleju w silniku? Takie wchodzenie na wysokie obroty, kupa dymu i brak reakcji na odcięcie paliwa to wygląda na zaciągnięcie oleju przez uszkodzone uszczelnienie turbosprężarki do silnika.
Re: Wysokie obroty, DYM
Nie reaguje na kluczyk - wogole. nic sie nie dzieje, nawet jak wylacze zaplon i wyjme kluczyk ze stacyjki. nic nie grzebalem przy pompie.
Jedyne co teraz dopiero zrobilem to wyciagniecie sprezarki.
Oleju ubywa systematycznie juz od jakiegos czasu, wiec raczej sie tym nie sugerowalem.
Jedyne co teraz dopiero zrobilem to wyciagniecie sprezarki.
Oleju ubywa systematycznie juz od jakiegos czasu, wiec raczej sie tym nie sugerowalem.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Wysokie obroty, DYM
sprawdz oprucz turbiny , przewód powrotny oleju do miski -jeśli będzie zagięty to olej może walić w dolot
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Wysokie obroty, DYM
malim, albo regeneracja ale to już jest koszt a różnie bywa bo jednak doważarki mało który zakład ma. a przeważnie ich nie mają.
ja bym szukał dobrej używki wtedy kosztowo to bardziej przyjaźnie wygląda a mniejsze ryzyko że się wysra po pół roku czy roku od montażu. pod warunkiem że zostanie on prawidłowo przeprowadzony
a odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie; to tak pomoże.
ja bym szukał dobrej używki wtedy kosztowo to bardziej przyjaźnie wygląda a mniejsze ryzyko że się wysra po pół roku czy roku od montażu. pod warunkiem że zostanie on prawidłowo przeprowadzony
a odpowiadając na Twoje ostatnie pytanie; to tak pomoże.
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Re: Wysokie obroty, DYM
a mam do Was takie pytanie: jaki producent takiej sprezarki o numerach: 068 145 703F, 465384-5, RA1955A
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wysokie obroty, DYM
twoja to jest k14 kkk najlepiej szukaj k24 jak chcesz coś wiekszego potem rozwijać