1.9 TDI MK5 Różnica pomiędzy 90km a 105km
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koledzy posiadam silnik w mk5 BRU 90km 1,9 tdi jaka jest różnica pomiędzy 90BRU a 105 koni np.BKC (wtryski,turbina,program) 

- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: 1.9 TDI MK5 Różnica pomiędzy 90km a 105km
mich_19 pisze:Koledzy posiadam silnik w mk5 BRU 90km 1,9 tdi jaka jest różnica pomiędzy 90BRU a 105 koni np.BKC (wtryski,turbina,program)
było wiele razy, na forum golfa piątki również http://vwgolfv.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; w zasadzie różnica tkwi w sofcie, a pompowtryskiwacze, wałek rozrządu, turbina, zestaw z kołem dwumasowym, zestaw rorządu z paskiem i napinaczami, IC, pseudochłodniczka oleju i pozostała większość jest identyczna
niektóre kraje płacą podatek od mocy a nie pojemności a granicą jest 90 czy tam 91 koni, więc chyba się domyślasz o co kaman, ponadto jest coś takiego jak marketing sprzedaży
doggie pisze:mich_19 pisze:Koledzy posiadam silnik w mk5 BRU 90km 1,9 tdi jaka jest różnica pomiędzy 90BRU a 105 koni np.BKC (wtryski,turbina,program)
było wiele razy, na forum golfa piątki również http://vwgolfv.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; w zasadzie różnica tkwi w sofcie, a pompowtryskiwacze, wałek rozrządu, turbina, zestaw z kołem dwumasowym, zestaw rorządu z paskiem i napinaczami, IC, pseudochłodniczka oleju i pozostała większość jest identyczna
niektóre kraje płacą podatek od mocy a nie pojemności a granicą jest 90 czy tam 91 koni, więc chyba się domyślasz o co kaman, ponadto jest coś takiego jak marketing sprzedaży
Dzieki Kolego już sie domyślam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
BRU warto zapodać wirusa, bo powyżej 3000 rpm zaczyna dosyć mocno mulić, jest dość mocno okrojony softem, mi to bardzo przeszkadzało
doggie pisze:BRU warto zapodać wirusa, bo powyżej 3000 rpm zaczyna dosyć mocno mulić, jest dość mocno okrojony softem, mi to bardzo przeszkadzało
Ile kolego masz teraz koni ?? Jak robiłeś chipa to specjalnie program robiony był dla twojego golfika ?

mich_19, wkładaj mocniejszy soft...zobaczysz ze silniczek przestanie sie męczyć po korekcie...przestanie buczeć a zacznie zap$%^&