Golf MK II 1V - problem z wtryskiem.

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

finch
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: finch » pn kwie 04, 2011 14:28

Witam,

Miałem problem ze spalaniem w swoim golfie - potrafił opędzlować 8-9 litrów przy normalnej jeździe.
Zacząłem od wymiany skrzyni z 4S na 4T ponieważ moja już dawała oznaki początku końca. Potem na tapetę poszły wtryskiwacze, okazało się że trzymają ciśnienia i rozpylają książkowo więc na koniec pozostał kąt wtrysku.
Pojechałem do mechanika zabraliśmy się za sprawdzenie i okazało się że wtrysk jest za późny o 0,05 mm. Zrobiliśmy korektę sprawdziliśmy jeszcze raz i okazało się że jest wszytko ok. Auto faktycznie zaczęło się lepiej zbierać turbina zaczęła inaczej pompować, i co najważniejsze motor zrobił się cichszy. To znaczy wcześniej silnik strasznie "grzechotał" szczególnie pod obciążeniem, np ruszając bez dodawania gazu. Po regulacji motor wyraźnie ucichł ale pojawił się problem z tłustymi plamkami na tyle samochodu- mam upaćkany zderzak i klapę.
Silnik zarówno z rana jak i po nagrzaniu odpala wzorowo, temperatura jest trzymana w normie (nowy termostat i pompa wody). Po przygazowaniu widać z tyłu małą czarną chmurkę ale nie ma dramatu, niebieskich obłoczków też nie widać. Dodam że nic przeze mnie na pompie nie było nigdy ruszane, forum przeglądałem ale nie wiem nawet czego konkretnie się "czepić", ktoś ma jakieś pomysły?

Pozdrawiam,
finch

Golf "Drugi" by finch
:pop: :pop: :pop:Mój Turbo Kopciuch :satan: :pop: :pop: :pop:
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą :D
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę :okej:
diesel4ever

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pn kwie 04, 2011 14:59

Zobacz czy podczas pracy sinlika,spod wtrysków nie wypływa paliwo,bo być może to ono ścieka po bloku silnika i jest zarzucane przez powietrze na tył auta :bajer:

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

finch
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: finch » pn kwie 04, 2011 15:46

Michał_1977, wiesz że mam wilgotny jeden wtrysk delikatnie, wygląda na to że leci z powrotu wymienię profilaktycznie wężyki.

Golf "Drugi" by finch
:pop: :pop: :pop:Mój Turbo Kopciuch :satan: :pop: :pop: :pop:
Vw jest bogiem, Prędkość nałogiem, Turbo zabawą a Diesel podstawą :D
LPG? Nawet porządne zapalniczki są na benzynę :okej:
diesel4ever

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”