Szarpie podczas przyspieszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
silnik 1z 1.9 TDI 90 km 66kw 1994 rok
Mam problem mianowicie pod czas przyspieszania na 4 biegu oraz 5 biegu powyżej 2 tys obrotów
trzepie mi budą:( Nastawnik został wyczyszczony na samochodzie u pompiarza uszczelka wymieniona no i sprężyny w pompie są całe.
jak myślicie co to może być
Pozdrawiam Blażej
silnik 1z 1.9 TDI 90 km 66kw 1994 rok
Mam problem mianowicie pod czas przyspieszania na 4 biegu oraz 5 biegu powyżej 2 tys obrotów
trzepie mi budą:( Nastawnik został wyczyszczony na samochodzie u pompiarza uszczelka wymieniona no i sprężyny w pompie są całe.
jak myślicie co to może być
Pozdrawiam Blażej
-
- Gadatliwa bestia
Skoro trzepie budą i nie ma falowania obrotów (tak wywnioskowałem z tego, co napisałeś), to może warto sprawdzić poduszki pod skrzynią, ew. pod silnikiem.
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Hurricane pisze:Nastawnik został wyczyszczony na samochodzie u pompiarza
hmmm na samochodzie ? a w jaki to cudowny sposob?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- power_hors
- Nowicjusz
kolego moze masz zapchany filtr paliwa brat mial cos takiego tylko ze w ALH wymienil i jezdzi
CzaramiAdamm pisze: hmmm na samochodzie ? a w jaki to cudowny sposob?
Pewnie zrobił tak ja niektórzy, dmuchnął powietrzem i uważa że syf wyleciał
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
może i tak:) chyba trzeba bedzie skorzystać z usług innego pompiarza
a czy rostawiony kąt wtrysku może powodować szarpanie??
a czy rostawiony kąt wtrysku może powodować szarpanie??
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
Hurricane, jesli go nie zdjal z pompy to go nie rozebral, jesli go nie rozebral to nijak nie bylo szansy zeby go wyczyscic, tyle w temacie nastawnika
jesli odepniesz impulsator ze skrzyni to szarpie nadal?
jesli odepniesz impulsator ze skrzyni to szarpie nadal?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pewnie odkręcił dekielek i pedzelkiem płytkę przejechałHurricane pisze:w zasadzie tak powiedział mi że wyczyścił sterownik...
Nie,kąt wtrysku nie ma nic do szarpania .Odepnij impulsator jak Adamm, radzi ,przekonasz się czy ci wyczyścił nastawnik ,czy tylko wziął za to kase , ale jak robił na silniku ,to na pewno prócz wyczyszczenia twojej kieszeni ,niczego wiecej nie mógł wyczyścićHurricane pisze:a czy rostawiony kąt wtrysku może powodować szarpanie??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Re: Szarpie podczas przyspieszania
Witam. podpinam się pod temat. Mój AAZ zaczął okropnie szarpać podczas ruszania. Wiem że mam wywalone poduchy na silniku i skrzyni ale czy to one mogą powodować takie efekty przy ruszzniu? Boję się czy to nie poleciał zamach. dokładnie to wygląda to tak że jak ruszam bez gazu albo z ciutkiem to zaczyna okropnie szarpać silnikiem aż lata cała buda. jak depnę jak "baba" (bez obrazy dla kobiet, nie wszystkie tak jeździcie ) i będę trzymał no tak >1500rpm to jest chyba ok. Dzieje się to tylko przy ruszaniu. Potrafi ktoś ocenić sytuację bezprzewodowo?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
oczywiście że mogąbikerxc pisze:Mój AAZ zaczął okropnie szarpać podczas ruszania. Wiem że mam wywalone poduchy na silniku i skrzyni ale czy to one mogą powodować takie efekty przy ruszzniu?
Masz zwykły ,tam nie ma co polecieć Poza poduszkami szarpanie przy ruszaniu może powodować sprzęgło,czyli tarcza i dociskbikerxc pisze:Boję się czy to nie poleciał zamach.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Re: Szarpie podczas przyspieszania
no to z tym kołem zamachowym mnie uspokoiłeś czyli trzeba zbierać na poduchy