SDI AQM gubi olej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
SDI AQM gubi olej
Witam na forum!!
Mam Cordobe z silnikiem 1,9SDI z przebiegiem 86tys km i mam problem mianowicie dziś dolałem do silnika litr olej, dziwne jest to że przejechałem sie na trasie ok 1100 km i ten olej znikł co jest grane , silnik jest suchy, nie dymi (spaliny jak w benzyniaku) prosze o rade
Pozdrawiam
Mam Cordobe z silnikiem 1,9SDI z przebiegiem 86tys km i mam problem mianowicie dziś dolałem do silnika litr olej, dziwne jest to że przejechałem sie na trasie ok 1100 km i ten olej znikł co jest grane , silnik jest suchy, nie dymi (spaliny jak w benzyniaku) prosze o rade
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob kwie 19, 2008 10:45 przez rotor, łącznie zmieniany 1 raz.
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
witam, pozwole sobie odswiezyc pytanie, dziewczyny siostra jezdzi vw polo SDI, i po ok 10000 km ubylo z 1-1,5 litra oleju, tak jakolega wyzej pisze silnik suchy, nie cieknie, nie dymi. czy ten olej moze uciekac przez cylindry na zewnatrz? prosze o sugestie
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra
-
- Użytkownik
pewnie takie maja zuzycie oleju moim zdaniem to norma i niemacie sie czym martwic
kolego MALUTKI to twoie audi coupe na tym zdjeciu?
kolego MALUTKI to twoie audi coupe na tym zdjeciu?
Ostatnio zmieniony pt kwie 18, 2008 23:44 przez golfmaniac22, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam golfa IV SDI. Niedawno wracając z pracy zapalila mi się kontrolka oleju. Jechałem dalej 16 km dziwiąc sie co się moglo stać. Dolalem około 0,5 litra oleju, kontrolka zgasła. Od fachowca dowiedziałem się, że te silniki bez względu na przebieg zużywają trochę oleju. Powiedzmy 1 litr na 10 tyś km.Ten typ tak ma.
- malutki
- Forum Master
- Kontakt:
szysz61, golfmaniac22, to wlasnie sie dowiedzialem od dealera, od zmiany do zmiany moze sie pozbyc do ok 1,5 litra oleju
golfmaniac22, nie to nie moj,ale z wujkiem chcemy go odbudowac, a co masz teile ??
golfmaniac22, nie to nie moj,ale z wujkiem chcemy go odbudowac, a co masz teile ??
Clarion DXZ958 - Morel Hybrid Integra 402 - Morel 6W - Gladen RS10 - Phoenix Gold Ti600.4 - Phoenix Gold Ti1500.1
Szafa gra
Szafa gra