Pomocy!!! nie odpala po umyciu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam.
Na początku - od razu powiem, że przeszukałem troche forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, dlatego zamieszczam posta.
Aha no i bardzo będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i zainteresowanie, gdyż ja już po prostu nie wiem.
Problem jest taki:
wczoraj, gdy na zewnątrz temp. wynosiła ok -5 stopni - jako że na nadarzyła się okazja postanowiłem umyć swojego golfa mk4 1,9 tdi myjką wysokociśnieniową i :
- samochód mi nie odpala,
- nie widzi vaga, chociaż nigdy z tym problemu nie było
- kręci fajnie, ale żadnego dymu z siebie nie wydobywa,
- podaje napięcie na świece,
- wydaje mi się, że paliwo normalnie pobiera, gdyż podczas próby odpalenia przepływa przez wężyk
poza tym, żadnych widocznych jakichś objawów nie ma... niby wszystko ok ... ale no nie odpala
Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną, lub gdzie jej jeszcze szukać.
Jakbyście mogli udzielić jakiejś porady - byłbym bardzo wdzięczny, gdyż sytuacja jest kryzysowa.
Pozdrawiam
Rafał[url][url][/url][/url]
Na początku - od razu powiem, że przeszukałem troche forum i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem, dlatego zamieszczam posta.
Aha no i bardzo będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i zainteresowanie, gdyż ja już po prostu nie wiem.
Problem jest taki:
wczoraj, gdy na zewnątrz temp. wynosiła ok -5 stopni - jako że na nadarzyła się okazja postanowiłem umyć swojego golfa mk4 1,9 tdi myjką wysokociśnieniową i :
- samochód mi nie odpala,
- nie widzi vaga, chociaż nigdy z tym problemu nie było
- kręci fajnie, ale żadnego dymu z siebie nie wydobywa,
- podaje napięcie na świece,
- wydaje mi się, że paliwo normalnie pobiera, gdyż podczas próby odpalenia przepływa przez wężyk
poza tym, żadnych widocznych jakichś objawów nie ma... niby wszystko ok ... ale no nie odpala
Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną, lub gdzie jej jeszcze szukać.
Jakbyście mogli udzielić jakiejś porady - byłbym bardzo wdzięczny, gdyż sytuacja jest kryzysowa.
Pozdrawiam
Rafał[url][url][/url][/url]
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Karoseria była myta czy silnik też ? Sprawdź w podszybiu po lewej stronie masz ECU czy woda tam się nie zgromadziła, czasami odpływ zatykają liście i woda zalewa kable, jeśli są bardzo mokre to wysusz je.
dzięki wielkie za zainteresowanie i radę.
Ściągnięte mam podszybie i od jakiś 30 min suszę wszystkie przewody, bo są wilgotne, może faktycznie w tym jest przyczyna całego problemu. A przyznaję się do tego, że sobie zawdzięczam te kłopoty, bo zamiast wziąść gąbeczkę i umyć jak człowiek, to myjką wszędzie jechałem - karoserie, szyby, itd. - silnika nie myłem.
W każdym razie dzięki jeszcze raz, dam znać jak dojdę do tego co było grane... idę dalej suszyć.
Pozdrawiam
Ściągnięte mam podszybie i od jakiś 30 min suszę wszystkie przewody, bo są wilgotne, może faktycznie w tym jest przyczyna całego problemu. A przyznaję się do tego, że sobie zawdzięczam te kłopoty, bo zamiast wziąść gąbeczkę i umyć jak człowiek, to myjką wszędzie jechałem - karoserie, szyby, itd. - silnika nie myłem.
W każdym razie dzięki jeszcze raz, dam znać jak dojdę do tego co było grane... idę dalej suszyć.
Pozdrawiam
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
lexman84, dzis bylem u kolegi z ibiza i mial to samo, po myciu auto zaczelo wariowac, a przy mnie juz przestalo palic, rozebrany zostal komp i wysuszony i auto dziala
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
dzięki kolego --- kable w podszybiu się suszą a ja biorę komputer na warsztat i zobaczymy co z tego wyjdzie
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego nie kopci z rury wydechowej ? - macie może jakieś pomysły ??
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
lexman84, wysusz wszystko i powinno byc cacy
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
Re: Pomocy!!! nie odpala po umyciu
lexman84 pisze:jedno mnie tylko zastanawia - dlaczego nie kopci z rury wydechowej ? - macie może jakieś pomysły ??
Co ma kopcić ? jak spalania nie ma
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON