Golf IV brakuje mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf IV brakuje mocy
Silnik AHF 110 KM
Witam drodzy forumowicze otóż napotkał mnie pewien problem..Podczas jazdy moim golfem zdarzyła mi się taka sytuacja że nie mogłem wykręcić z niego więcej jak 140 km/h . Udałem się do znajomego mechanika samochód wpięty pod vag doładowanie turbiny sprawdzone,dźwignia VNT nie zacięta,n75 i przepływościomierz sprawny VAG nie pokazał żadnych błędów związanych z układem turbo oprócz błędu CZUJNIKA TEMPERATURY POWIETRZA ZASILAJĄCEGO.Podejrzewam jeszcze że być może spadek mocy związany jest z wtryskami paliwowymi, przestawionym rozrządem lub bąbelkami w wężyku paliwowym.CO o TYM SĄDZICIE???
Witam drodzy forumowicze otóż napotkał mnie pewien problem..Podczas jazdy moim golfem zdarzyła mi się taka sytuacja że nie mogłem wykręcić z niego więcej jak 140 km/h . Udałem się do znajomego mechanika samochód wpięty pod vag doładowanie turbiny sprawdzone,dźwignia VNT nie zacięta,n75 i przepływościomierz sprawny VAG nie pokazał żadnych błędów związanych z układem turbo oprócz błędu CZUJNIKA TEMPERATURY POWIETRZA ZASILAJĄCEGO.Podejrzewam jeszcze że być może spadek mocy związany jest z wtryskami paliwowymi, przestawionym rozrządem lub bąbelkami w wężyku paliwowym.CO o TYM SĄDZICIE???
- seba198666
- Gadatliwa bestia
Golf IV brakuje mocy
aż takie spadki mocy to wina turbo albo przepływomierza. podczas jazdy sie sprawdza komputerem pewnie turbo przeładowuje i notlauf złapałes
seba
Re: Golf IV brakuje mocy
Zgadza się tylko że VAG nie wykrył żadnych błędów osprzętu turbiny poza CZUJNIKIEM TEMPERATURY POWIETRZA ZASILAJĄCEGO.
Golf IV brakuje mocy
a jak było sprawdzone to doładowanie? jeśli podczas jazdy to pewnie masz logi, a jeśli na postoju, to znaczy, że nie było sprawdzone...jeśli masz logi to wrzuć ja na forum i ktoś obeznany w temacie oceni
- damian-ppp
- Gadatliwa bestia
Golf IV brakuje mocy
All Bundy, Po pierwsze skoro VAG wykazał taki błąd trzeba go wyeliminować - wymień czujnik temperatury powietrza... Po drugie robione były logi? Wrzuć je na forum to zobaczymy co jest grane...
Mam VAG-a i VAG TACHO, w razie potrzeby pisać na PW :-)
wypadało by po ludzku zakończyć ten temat skoro go już zacząłeś, napisz czego to była wina.All Bundy pisze:Panowie sprawa wyjaśniona Golf działa jak należy...
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf IV brakuje mocy
pewnie wymienili zestaw zaworkow wezykow a na koncu przeplywke:D:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
All Bundy pisze:Panowie sprawa wyjaśniona Golf działa jak należy...
i tyle widzieliśmy chłopaka na forum
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Golf IV brakuje mocy
Panowie panowie spokojnie ..Już piszę co zostało zrobione :
-wymieniony czujnik temperatury powietrza zasilającego
-zmienna geometria w turbo wyczyszczona
-sprawdzona szczelność wężyków
Sorry za zwłokę w odpisywaniu na wasze posty.
-wymieniony czujnik temperatury powietrza zasilającego
-zmienna geometria w turbo wyczyszczona
-sprawdzona szczelność wężyków
Sorry za zwłokę w odpisywaniu na wasze posty.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Golf IV brakuje mocy
a on jest w przeplywomierzuAll Bundy pisze:wymieniony czujnik temperatury powietrza zasilającego
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT