TDI - po czyszczeniu nastawnika szarpie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam Panowie - posiadam audi a6 c4 z silnikiem tdi 2.5 AEL - wiem że mamy te same pompy - może bedziecie w stanie mi coś doradzić:
czyściłem nastawnik zgodnie z instrukcją - wszystko super uszczelki wymieniłem - złożyłem - jeździłem 3 dni bez problemów i lipa - dziś wracałem 80 km zajęło mi to 3h silnik nie wkręca się na obroty - po dodaniu gazu szarpie i przerywa - kurde gdzie moglem się pomylić? Dawka paliwa na wolnych obrotach to 2,5mg/skok wiem ze to za dużo ale chyba nie powinno powodować takiego czegoś - tym bardziej że było ok przez 3 dni. Napięcie z czujnika drogi przesuwu regulacyjnego (RSW) jest 0,780V(dziwne bo ustawiałem 0,740V)- czy tam mogły się odlutować te połączenia? - kurcze nie mogę z auta korzystać a było na 100% dobrze po czyszczeniu..
czyściłem nastawnik zgodnie z instrukcją - wszystko super uszczelki wymieniłem - złożyłem - jeździłem 3 dni bez problemów i lipa - dziś wracałem 80 km zajęło mi to 3h silnik nie wkręca się na obroty - po dodaniu gazu szarpie i przerywa - kurde gdzie moglem się pomylić? Dawka paliwa na wolnych obrotach to 2,5mg/skok wiem ze to za dużo ale chyba nie powinno powodować takiego czegoś - tym bardziej że było ok przez 3 dni. Napięcie z czujnika drogi przesuwu regulacyjnego (RSW) jest 0,780V(dziwne bo ustawiałem 0,740V)- czy tam mogły się odlutować te połączenia? - kurcze nie mogę z auta korzystać a było na 100% dobrze po czyszczeniu..
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
ieble, sprawdz polaczenia lutowane , 0.780 na zaplonie czy podczas pracy?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: TDI - po czyszczeniu nastawnika szarpie
Na vagu po kluczyku jak pisałem napięcie to 0,780V.nissin pisze:na vag z nin i grupa 001 po kluczyku
Dziś będę to rozbierał tylko zastanawia mnie to, że jak by coś było źle to zaraz po zmontowaniu a nie 3 dni później. Kurde....
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
jesli bylo zle polutowane to w kazdej chwili lut mogl puscic
te druty w nastawniku ciezko sie lutuje małą lutownica..trzeba sie przyłożyc i musi banglac
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
E tam ...zlutuje nawet najmniejszą ,tylko specjalną pastą do lutowania trzeba posmarować i pobielić cyną ,bez tej pasty kicha ,luty mogą puścić w każdej chwili ,sprawdzoneFahoo pisze:te druty w nastawniku ciezko sie lutuje małą lutownica..
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- Adamm
- V.I.P.
- Kontakt:
munior, ja nie stosowalem pasty, i nigdy mi zaden lut nie puscil