vento 97r 1,9d sterownik swiec
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
witam
W aucie przestalo dzialac podgrzwanie swiec zarowych , napoczatku kontrolka migala , teraz wogole sie nie zalacza. Bezpieczniki sprawdzone. Nad skrzynka bezpieczników jest sterownik swiec wielkosci paczki papierosów , wydaje mi sie ze on tym steruje , oprucz tego nizej jest przekaznik 104 do swiec ,on jest spawny. Widzialem ze tego sterownika dochodzi kabel do diagnozy , Pod jakim adresem jest ten sterownik swiec 01 silnik ? , Poratruje ktos schematem do tego ukladu podgrzewania. Widac ze wpakowali do tego zwyklego diesla sterownik ktory steruje swiecami i wyprzedzeniem zaplonu na zimnym zeby spelnial wyzsze normy spalin
schemat juz znalazlem
W aucie przestalo dzialac podgrzwanie swiec zarowych , napoczatku kontrolka migala , teraz wogole sie nie zalacza. Bezpieczniki sprawdzone. Nad skrzynka bezpieczników jest sterownik swiec wielkosci paczki papierosów , wydaje mi sie ze on tym steruje , oprucz tego nizej jest przekaznik 104 do swiec ,on jest spawny. Widzialem ze tego sterownika dochodzi kabel do diagnozy , Pod jakim adresem jest ten sterownik swiec 01 silnik ? , Poratruje ktos schematem do tego ukladu podgrzewania. Widac ze wpakowali do tego zwyklego diesla sterownik ktory steruje swiecami i wyprzedzeniem zaplonu na zimnym zeby spelnial wyzsze normy spalin
schemat juz znalazlem
-
- Gadatliwa bestia
aha dzieki .
Wczesniej podlaczalem sie pod polo 98r 1,9 sdi aef adres 41 i polaczyl sie. Tutaj w vento za wiele diagnozy nie ma , ale chcialem go podpiac tak z ciekawosci , a na skanowanie calej elektroniki szkoda mi czasu
pozdrawiam
Wczesniej podlaczalem sie pod polo 98r 1,9 sdi aef adres 41 i polaczyl sie. Tutaj w vento za wiele diagnozy nie ma , ale chcialem go podpiac tak z ciekawosci , a na skanowanie calej elektroniki szkoda mi czasu
pozdrawiam
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Gdzie go podepnie i co sprawdzi przy zwykłym klekocie?ZWIREK1 pisze:Podpinasz Vag-a

Re: vento 97r 1,9d sterownik swiec
A pod złącze obd II, a sprawdzi moduł pompy wtryskowej i jej osprzęt, air-bagi ,sterownik abs ,immo .Michał_1977 pisze:Gdzie go podepnie i co sprawdzi przy zwykłym klekocie?ZWIREK1 pisze:Podpinasz Vag-a
Diagnozowałem i usuwałem błędy w ten sposób w golfie AAZ 97r
Pzdr
-
- Gadatliwa bestia
w tym vento jest pompa na linke , a sterownik steruje tylko swiecami , wyprzedzeniem zaplonu na zimnym i recyrkulacja . Chcialem sie podpiac tylko tak z ciekawosci , bo co tam mozna diagnozowac , oprucz swiec zarowych i kilku zaworków elktromagnetycznych
a airbagi immo i abs to juz inna sprawa
a airbagi immo i abs to juz inna sprawa