słabiej ciągnie 3500 do 4200
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam kolegów
mam pewien problem.
jakiś czas temu moje auto AFN TDI 1.9 (1997) otrzymało nowy program.
mój tuner wgrał na prawdę fajny program z w zasadzie stałym momentem ( około 300Nm) od 2000 do prawie 4000.
program był tak zrobiony, że gdzieś w okolicach 4000 obrotów silnik dostawał "drugie życie", taki kopniak - na prawdę fajne uczucie. po jakimś czasie ten efekt zanikł.zmieniłem filtr paliwa i uszczelniłem rurkę prowadzącą do komputera i odżył.
teraz znowu coś nie do końca fajnie...
Czy macie jakieś pomysł, co tu może być? Coś w programie się chrzani? Jak to sprawdzić? Vagiem? Może wymienię wężyki na podciśnienie... Czy mógłby ktoś opisać jak działa ten program w kompie? Czy coś tu można zrobić?
Mam pompę po regeneracji i turbo tak samo....
dzięki.
mam pewien problem.
jakiś czas temu moje auto AFN TDI 1.9 (1997) otrzymało nowy program.
mój tuner wgrał na prawdę fajny program z w zasadzie stałym momentem ( około 300Nm) od 2000 do prawie 4000.
program był tak zrobiony, że gdzieś w okolicach 4000 obrotów silnik dostawał "drugie życie", taki kopniak - na prawdę fajne uczucie. po jakimś czasie ten efekt zanikł.zmieniłem filtr paliwa i uszczelniłem rurkę prowadzącą do komputera i odżył.
teraz znowu coś nie do końca fajnie...
Czy macie jakieś pomysł, co tu może być? Coś w programie się chrzani? Jak to sprawdzić? Vagiem? Może wymienię wężyki na podciśnienie... Czy mógłby ktoś opisać jak działa ten program w kompie? Czy coś tu można zrobić?
Mam pompę po regeneracji i turbo tak samo....
dzięki.
Przy czterech tysiącach to wszystko już leci,pokaż wykrespmajchro pisze: gdzieś w okolicach 4000 obrotów silnik dostawał "drugie życie"
nie chodzi o to czy się na takich obrotach jeździ ( cały czas) ale czy dysponuje się danym potencjałem ...
wykres można znalezć:
http://www.evolutionmotorsport.pl/?type=projekty" onclick="window.open(this.href);return false;
szukajcie opisu: Volkswagen Golf 3 1.9 TDI AFN
Golf trafił do nas na modyfikacje oprogramowania. Po pierwszych pomiarach które zrozumieliśmy że mamy do czynienia z bardzo zdrowym okazem. 116.7 KM to wystarczająco potwierdziło.
Modyfikacja przerosła nasze najśmielsze oczekiwania 149.8 KM i 311Nm bez dymu .
koledzy!
szukam kogoś kto by chciał rzeczowo mi wyświetlić jak działają te mapy, które się wgrywa do ECU . Na prawdę nie interesują mnie nic niewnoszące komentarze (bez cytatów) Jak jest z wydajnością pompy paliwowej?
kiedyś, w toyocie land cruiser 4200 cm3(wolnossący) z podobną pompą (rotacyjna) powstał problem z wydolnością pompy na wyższych obrotach po zainstalowaniu dodatkowego filtra paliwa (większy opór). czy pompa w AFN'ie też jest tak czuła na opory w filtrze paliwa(przytkany filtr)? czekam n podpowiedzi...
szacuneczek...
wykres można znalezć:
http://www.evolutionmotorsport.pl/?type=projekty" onclick="window.open(this.href);return false;
szukajcie opisu: Volkswagen Golf 3 1.9 TDI AFN
Golf trafił do nas na modyfikacje oprogramowania. Po pierwszych pomiarach które zrozumieliśmy że mamy do czynienia z bardzo zdrowym okazem. 116.7 KM to wystarczająco potwierdziło.
Modyfikacja przerosła nasze najśmielsze oczekiwania 149.8 KM i 311Nm bez dymu .
koledzy!
szukam kogoś kto by chciał rzeczowo mi wyświetlić jak działają te mapy, które się wgrywa do ECU . Na prawdę nie interesują mnie nic niewnoszące komentarze (bez cytatów) Jak jest z wydajnością pompy paliwowej?
kiedyś, w toyocie land cruiser 4200 cm3(wolnossący) z podobną pompą (rotacyjna) powstał problem z wydolnością pompy na wyższych obrotach po zainstalowaniu dodatkowego filtra paliwa (większy opór). czy pompa w AFN'ie też jest tak czuła na opory w filtrze paliwa(przytkany filtr)? czekam n podpowiedzi...
szacuneczek...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Heee 300Nm w zakresie 2000-4000 Chciałbym zobaczyć ten wykrespmajchro pisze:mój tuner wgrał na prawdę fajny program z w zasadzie stałym momentem ( około 300Nm) od 2000 do prawie 4000.
Udać się do tunera który robił ten program, on robił, to on będzie wiedział najlepiej co jest nie takpmajchro pisze:Czy coś tu można zrobić?
Masz vag;a to zrób logi
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przyjedz do mnie to obadam:)
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
pmajchro,
Gdzie ty tam widzisz moment przy 4 tysiącach?Przecież od 3 tysi zaczyna spadaćpmajchro pisze:mój tuner wgrał na prawdę fajny program z w zasadzie stałym momentem ( około 300Nm) od 2000 do prawie 4000.