Prąd na świecach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Prąd na świecach
Koledzy powiedzcie mi czy w TDI PD AJM prąd, który dochodzi do świec żarowych jest tak doprowadzony, że jeżeli na 1 świecy nie ma to nie ma na wszystkich. Pytam bo mi w mrozy ciężko pali, a jak zapali to na chwilę idzie nie równo.
Re: Prąd na świecach
grzeja albo wszystkie albo żadna,najlepiej sparwdzić omomierzem świece i po zdjęciu czujnika temp. dopływ prądu do każdej fajki swiecy. Może być że w jednej fajce jest przerwa w instalacji.jarciu pisze:Koledzy powiedzcie mi czy w TDI PD AJM prąd, który dochodzi do świec żarowych jest tak doprowadzony, że jeżeli na 1 świecy nie ma to nie ma na wszystkich. Pytam bo mi w mrozy ciężko pali, a jak zapali to na chwilę idzie nie równo.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Prąd na świecach
Świece wogóle masz sprawne kolego? Sprawdź je na krótko, tzn zdejmij tą listwę weź kawałek kabla, podepnij do klemy + i dotknij do każdej ze świec, jak sprawna to powinno ładnie zaiskrzyć.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Prąd na świecach
Jasne, że sprawne wymienione na nowe firmy Febi. Stare też grzały ale kupiłem przed tą zimą nowe bo poprzedniej padł akumulator. Teraz mam nowy akumulator, zregenerowany rozrusznik no i nowe świece.