wyciek z pompy z LDA 1.6 TD sb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam, założyłem właśnie pompe z LDa i jest wyciek tylko nie wiem z kąd przód jest suchy dół też tu co jest te koło co rozrząd chodzi tak samo. a ropa leci z tyłu za silnikiem :/ po tej obudoiwe chyba od rozrządu miedzy nią a silnikiem, i nie wiem czy to nie leci z tego ustrujstwa co jest przyspieszacz.... pomóżcie
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
i jeszcze dodam że mi ten przyspieszacz nie działa :/ tzn jest to tak że rano przyszedł go palić wyciągnąłem ten przyspieszacz i kręce i kręce i nie chce odpalić wcisnąłem przyspieszacz zakrecił z 4 razy i odpalił odrazu
viewtopic.php?f=87&t=382112&start=14" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krystian GTD
- Ma gadane
Zrób zdjęcia wycieku i wrzuć na forum. Bo tak to możemy sobie podumać skąd wycieka. Pozdro
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
grzesiek1524, paliwo może ciec z wielu punktów w pompie.
Musisz zlokalizować ten wyciek,bo inaczej jak mamy Ci pomóc?
Co do przyspieszacza,to prawdopodobnie masz za wczesny kąt wtrysku,a jak pociągniesz wajchę,to jeszcze bardziej go zwiększasz i dlatego nie pali
Musisz zlokalizować ten wyciek,bo inaczej jak mamy Ci pomóc?
Co do przyspieszacza,to prawdopodobnie masz za wczesny kąt wtrysku,a jak pociągniesz wajchę,to jeszcze bardziej go zwiększasz i dlatego nie pali
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
jaki najlepiej ustawić?? włąsnie jak mam zrobić zdjecie jak pompa wszedzie sucha tylko mi leci jakoś z tyłu chyba tam co jest ten przyspieszacz bo cały wachacz mam mokry w ropie
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Najprawdopodobniej oring przyspieszacza . pompa do wyjęcia ,wyciągasz czasami przyspieszczacz?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
grzesiek1524,wytrzyj ją jak najdokładniej od spodu sięgając aż na bok od strony silnika i zaraz po odpaleniu przyłóż dłoń do pompy od spodu i próbuj wyczaić skąd cię poci.
Jak to przyspieszacz,to namierzysz go tak jak Ci radzę...sam tak kiedyś robiłem
Jak to przyspieszacz,to namierzysz go tak jak Ci radzę...sam tak kiedyś robiłem
Zdejmij jeszcze osłonę paska i looknij na uszczelniacz wałka pompy...grzesiek1524 pisze: cały wachacz mam mokry w ropie
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
wałek pompy suchy, i pasek też bo jak by z wałka leciało to bym miał cały pasek ufajdany w ropie i od dołu też sucho w pompie tylko jak bardziej włoże reke to leci z lewego roga pompy stojąc do niej przodem a i przypomne że pompa leżała rok nie używana :/ może jakiś oring sie zastojał czy coś a teraz mógł sie rozlecieć pod ciśnieniem. Na początku paliwa nie chciała zassać ale po godzine jakoś zassała i dobrze tylko że ten wyciek i przyspieszacz nie działą tzn. na zimnym odpalonym silniku wyciągne przyspieszacz to tak jak by ten silnik miał ciężej sie dusił, ale jak sie rozgrzeje i mu wyciągam przyspieszacz to nie reaguje już nic.
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
rzucam zdjecie z kąd mam przecieki u góry widać że się siączy no i z tyłu z tego przyspieszacza bo reke pod pompe wkładałem tam co ten przyspieszacz jest to tam byo mokre...
- Krystian GTD
- Ma gadane
Niestety musisz pompę wtryskową zrzucić z silnika. Bo przepuszcza na dole oring ośki przyśpieszacza zapłonu (nie dojdziesz tam niestety bez wyjęcia pompy).
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
nie no to to już wiem właśnie że pompe musze zdemontować tylko właśnie chciałem się dowiedzieć czy jest taka możliwość żeby z tamtąd leciało, i siączy się jeszcze z tej śruby wyżej co jest zaznaczona na zdjęciu powyżej
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
Ale to możliwe żeby ciekło tak z tego przyspieszacza tam dość mocno?? I wczoraj zrobiłem gdzieś 240 km to mi spalił z 12 litrów ropy ciekawe czy nie wiecej, a tak wgl to ile litrów ma bak w golfie 1.6 td to bede wiedział ile spalił
- grzesiek1524
- Użytkownik
- Kontakt:
i mam pytanie czy z tego przyspieszacza jak leci to możliwe że leciało by aż tam na wachacz?? Bo tam własnie ta ropa jakoś dociera i tam kapie, odpaliłem go i wyczaiłem skąd leci z tego własnie przyspieszacza on się tam na 2 śrubkach chyba trzyma całe te ustrosjtwo i od dołu z tego cieknie... bo wiecej to tam nic nie ma z tyłu....