Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szkoda ,bo to by wiele wyjasniło .Najlepiej podpiąc vaga na zimno ,kiedy wystepują te drgania ,zerknac wtedy na dawkę paliwa w bloku 01 i na korekcje na wtryskach w 013 .Nie jeżdzij tylko pod vaga do pseudo fachofców naciągaczy ,co to tylko błędy kasują ,bo szkoda kasy ,musi to być ktoś kumaty ,co od razu ci powie co jest nie hallo .Za daleko mieszkasz ,bo bym ci to za przysłowiowe piwko zrobiłdriver1811 pisze:wczoraj od 130km/h ciezko sie rozpedzał ale troche wczoraj pojezdziłem dzis tez zrobiłem prawie 100km i przy 150km/h było czuc ze przyspiesza,ale nie przyjmuje wersji ze to od stania,jak cos jest nie sprawne to trzeba to naprawic, na razie nie mam czasu jechac na kompa
Miałem podobny przypadek, rano po odpaleniu trzęsło silnikiem i po paru minutach przestawał, po podpięciu pod vag-a nie pokazywał błedów, doszedłem do wniosku że trzeba sprawdzic świece żarowe. Po sprawdzeniu okazało się że jedna tylko grzeje, po wymianie na nowe problem znikłdriver1811 pisze:Panowie i Panie,jak w temacie,od wczoraj jestem szczesliwym posiadaczem mk3 Variant TDI,jak kazdy samochód urzywany posiada jakies wady,oto jedna z nichrano gdy silnik jest zimny nie równo pracuje,trzesie nim co kilkanascie sekund,po kilku minutach problem znika,na poczatku myslałem ze moze wtrysk sterujacy,jednak jak pisałem po kilku minutach problemu niema,poza tym po doswiadczeniach w mk4 powinna sie chyba zapalac kontrolka grzania swiec,a u mnie nic,troche poszarpie i przechodzi,dzis zjechałem paliwo prawie do zera i zatankowałem swoje,zobacze jak jutro bedzie sie zachowywac,filtrów zadnych jeszcze nie zmieniałem bo nie miałem czasu,mimo to zawracam sie o porade do uzytkowników takiego autka,moze ktos juz miał podobny problem i naprowadzi mnie na jakis trop,z góry dziekuje za wszystkie podpowiedzi
Do sprawdzenia świec nie potrzeba żadnych dodatkowych wynalazków ,wystarczy akumulator w aucie i kawałek kabla ,zdejmujesz kapturki i sprawdzasz każdą z osobna ,dotykając jednym końcem kabelka do plusa aku ,a drugim do zasilania świecy ,nie sposób nie zauważyć która świeca pobiera prąd, a która nie.A jak kabelek będzie za cienki to nawet poczujesz w ręku która jest dobradriver1811 pisze:to prawda ze swiece mozna sprawdzic prostownikiem z potencjometrem??
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości