Golf IV TDI 90KM ALH problem z dopływem paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Golf IV TDI 90KM ALH problem z dopływem paliwa
Więc tak zacznę od tego że przeczytałem na ten temat wszystkie posty i porobiłem wszystkie testy z wężykami oczywiście wymieniłem oringi przy krućcu od filtra na grubsze. Przy sprawdzeniu wężykami od baku sprawdziłem że idzie tamtędy powietrze wyjąłem smok i po wielu testach okazało się że trzymanie plastikowej rurki całego smoka (okazało się że jest to klejone) po prostu puściło i przy samej górze ciągnęło lewe powietrze. Skleiłem to distalem i oczywiście kolejne sprawdzenie - brak bąbelków z baku lecz po złożeniu wszystkiego okazało się że znów na wężyku od filtra od pompy są bąbelki ale już mniejsze. Pozakładałem obejmy metalowe na końce wychodzące z filtra i koniec z bąbelkami teraz jedyna rzecz jaka mi została to bąbel powietrza cofający się z pompy po wyłączeniu silnika.
kylowbk, tego raczej nie zlikwidujesz ,ale próbuj może ci się udakylowbk pisze:została to bąbel powietrza cofający się z pompy po wyłączeniu silnika.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Jeżeli znajdę czas to na pewno coś będę próbował wydaje mi się że to wina zaworu odcinającego paliwo w pompie ale nowy kosztuje 300 zł także spróbuje znaleźć od kogoś innego i przetestować. Chciałem jeszcze dodać żeby nikt nie nabrał się na teksty słabych mechaników że "potrzebna jest regeneracja pompy albo jakieś inne pierdoły" kosztujące kupe kasy oczywiście naciągacze