Szumy podczas jazdy i postoju, wibracje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W moim golfie 3 zarowno podczas postoju jak i jazdy na rużnych biegach słychac dziwne szumy i żężenie(nie wiem jak to się pisze . Czasami to jest a czasami nie. Np. na luzie na postoju potrafi tak szumiec a gdy wcisne i puszcze sprzęgło przestaje. Co może byc przyczyną - sprzęgło, silnik? Pojawił się jeszcze jeden problem tj. wibracje całego samochodu przy przyspieszaniu/ jezdzie pod gorkę. Często to się zdarza ale nie zawsze. Wiem że mogą to byc przeguby(kwestia wibracji)ale waszym zdaniem co można jeszcze sprawdzic? I ciekawi mnie kwestia tego żężenia. Samochod kupiłem 2tyg temu i praktycznie do tej pory nim niejezdziłem(jakies 200km może) a już wychodzi wiele problemow.
Wskazuje na łożysko oporowe, u mnie po nocy jest dokładnie to samo, i tak od 125 tyś km.bikerxc pisze:a gdy wcisne i puszcze sprzęgło przestaje
Re: Szumy podczas jazdy i postoju, wibracje
Jesli to łożysko to czy pojawiało by się to rownież podczas jazdy na zapiętych biegach?
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jesli to łożysko to czy pojawiało by się to rownież podczas jazdy na zapiętych biegach?
tak bardzo możliwe spotkałem sie z takim przypadkiem w Passacie b4 taki sam problem był po wymianie sprzęgła wszystko jest ok
tak bardzo możliwe spotkałem sie z takim przypadkiem w Passacie b4 taki sam problem był po wymianie sprzęgła wszystko jest ok