Szumy podczas jazdy i postoju, wibracje

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bikerxc
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: bikerxc » wt gru 28, 2010 20:46

W moim golfie 3 zarowno podczas postoju jak i jazdy na rużnych biegach słychac dziwne szumy i żężenie(nie wiem jak to się pisze ;-). Czasami to jest a czasami nie. Np. na luzie na postoju potrafi tak szumiec a gdy wcisne i puszcze sprzęgło przestaje. Co może byc przyczyną - sprzęgło, silnik? Pojawił się jeszcze jeden problem tj. wibracje całego samochodu przy przyspieszaniu/ jezdzie pod gorkę. Często to się zdarza ale nie zawsze. Wiem że mogą to byc przeguby(kwestia wibracji)ale waszym zdaniem co można jeszcze sprawdzic? I ciekawi mnie kwestia tego żężenia. Samochod kupiłem 2tyg temu i praktycznie do tej pory nim niejezdziłem(jakies 200km może) a już wychodzi wiele problemow.

Awatar użytkownika
karol8114
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: karol8114 » wt gru 28, 2010 21:35

bikerxc pisze:a gdy wcisne i puszcze sprzęgło przestaje
Wskazuje na łożysko oporowe, u mnie po nocy jest dokładnie to samo, i tak od 125 tyś km.

Awatar użytkownika
bikerxc
Ma gadane
Ma gadane

Re: Szumy podczas jazdy i postoju, wibracje

Post autor: bikerxc » wt gru 28, 2010 22:10

Jesli to łożysko to czy pojawiało by się to rownież podczas jazdy na zapiętych biegach?

Mumin90
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Mumin90 » pt sty 07, 2011 20:22

Jesli to łożysko to czy pojawiało by się to rownież podczas jazdy na zapiętych biegach?

tak bardzo możliwe spotkałem sie z takim przypadkiem w Passacie b4 taki sam problem był po wymianie sprzęgła wszystko jest ok

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”