Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Ile wam pali diesel?
1.9 TDI 90PS w MK3 przy obecnej pogodzie pali mi ~6 - 6,5 (zaznaczam że nie dziadkuje).
Teren miasto/poza 50/50%
Tankuje na Statoilu
Też mam problem z niedogrzewaniem się, nie osiągnie temperatury odpowiedniej dopóki go nie zakręce pare razy do 2,5 - 3 tyś. Termostat nowy.
Teren miasto/poza 50/50%
Tankuje na Statoilu
Też mam problem z niedogrzewaniem się, nie osiągnie temperatury odpowiedniej dopóki go nie zakręce pare razy do 2,5 - 3 tyś. Termostat nowy.
Rust is lighter than carbon fiber
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
Ile wam pali diesel?
nitrox89, u mnie jest podobnie z tym że mam golf II TD 1v leje na PB ON wiadomo wyższe obroty to szybciej się zagrzeje no ale nie chce robić to na mrozie i gwałtownie bo boję się że mi coś się rozszczelni lub turbo się obrazi. Dopiero po 10 km przy -10*C mi się zagrzeje całkowicie a to jest 70% trasy 30% miasto w czasie korku.
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
kolego to wszystko zalezy od tego jaka jest droga, czy jest duzo sniegu, czy jest czarno, czy jest duzy ruch, korki czy puchy etc..TDiesel pisze:Także zastanawiam się jak Wy jeździcie Waszymi autami, że Wam po mieście 1.9 TDI 8-9L spala
dla przykladu w niedziele wieczorem po miescie zrobilem ~ 70km spalanie wg kompa 6,5L jednak da sie ale praktycznie nie bylo ruchu
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Ile wam pali diesel?
Ja też wciskam głębiej gaz dopiero po jakiś 8km, bo wtedy mam już te 70 na piecu i myślę że sie Turbo nie obrazi. Przy temp. 0 stopni auto zachowuje się normalnie, dopiero przy większych mrozach nie chce sie dobrze nagrzewać.
Rust is lighter than carbon fiber
Ile wam pali diesel?
525 nie pali 11 litrow tylko oczywiscie jak wspomniałes 15 a jak sie butuje to 20 , a ze 5,5 tdi da sie zrobic kazdy to wie tylko chodzi o to jak trzeba sie przy tym nameczyć zreszta juz kiedys podawałem srednie producenta dla silników tdi to teraz podam dla 525
Weitere technische Daten
Hubraum:
2494 cm³
Anzahl Sitzplätze:
5
Kraftstoffverbr. kombiniert:
ca. 10,2 l/100km
Kraftstoffverbr. innerorts:
ca. 15,0 l/100km
Kraftstoffverbr. außerorts:
ca. 7,4 l/100km
CO2-Emissionen kombiniert:
ca. 242 g/km
Anzahl der Türen:
4/5 Türen
wiec nie wiem gdzie te 11 pali twojemu bratu ale na pewno nie po miescie , bo mniej niz producent podaje to jeszcze nikomu nie udalo sie osiagnąć
Weitere technische Daten
Hubraum:
2494 cm³
Anzahl Sitzplätze:
5
ca. 10,2 l/100km
ca. 15,0 l/100km
ca. 7,4 l/100km
CO2-Emissionen kombiniert:
ca. 242 g/km
Anzahl der Türen:
4/5 Türen
wiec nie wiem gdzie te 11 pali twojemu bratu ale na pewno nie po miescie , bo mniej niz producent podaje to jeszcze nikomu nie udalo sie osiagnąć
Ile wam pali diesel?
a nawet mniej...perki pisze:owszem . rozgrzej auto , wypadnij na droge szybkiego ruchu 5 bieg 90 na godzine i tak jedz 300 km to ci wyjdzie spalanie 5 L
Mój poprzedni Caddy`lak AHU latem na trasie do Zakopca (500 w jedną) i nie przekraczając stówki 4,3 osiągnął. Obecny ALH już 4,7 ale to wina zapewne włączonych całą dobę świateł :/
ALH latem średnio spokojnie w 5.6-5.7 na setkę się zamyka...
Zimą taplajac się w śniegu na krótkich dystansach do 7 dochodzi ale na prawdę spokojnie jeżdżę... Gdybym cisnął podobnie jak latem pewnie pod 9 by notował...
Ale - od prawie 4 tyg stoi w garażu zatem obecne spalanie: 0/100km
Chodzę pieszo
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Ile wam pali diesel?
Ostatnio podczas mrozu dwa razy tą samą trasę robiłem - 250km
Za pierwszym razem sam: 4.2 na 100
Za drugim razem pięć osób: 4.8 na 100
Golf 4 Kombi ALH
Golf 4 Kombi ALH
Re: Ile wam pali diesel?
komp Ci pokazał czy wyliczenia z bakumarcmai pisze:Ostatnio podczas mrozu dwa razy tą samą trasę robiłem - 250km
Golf 4 Kombi ALH
dane dla takiego kombiaka alh
Weitere technische Daten
Hubraum:
1896 cm³
Anzahl Sitzplätze:
5
ca. 5,0 l/100km
ca. 6,6 l/100km
ca. 4,2 l/100km
dla mnie nie realne do osiągnięcia
Re: Ile wam pali diesel?
Witam - napiszę i ja bo akurat ostatnio sprawdzałem.
ALH - 260 tys.km przebiegu - automat
Jazda mniejwiecej wyglada tak ;
Wyjeżdzam z garażu i auto grzeje sie jakieś 15-30 min. zawozę żonę do pracy 7km to już temperatura jest , przez miasto 2 km w korkach pozniej 5 km do domu gdzie jest ruch i nie ma gdzie turba przedmuchać , pózniej po małżonkę gdzie czekam pod firmą pózniej na zakupy od sklepu do sklepu a ja się grzeję silnika nie gaszę i tak to wyglada moje jeżdzenie.
Tankowalem pod korek przejechałem 200km i dolałem znów pod korek - 15 litrów.
Pozdrawiam.
ALH - 260 tys.km przebiegu - automat
Jazda mniejwiecej wyglada tak ;
Wyjeżdzam z garażu i auto grzeje sie jakieś 15-30 min. zawozę żonę do pracy 7km to już temperatura jest , przez miasto 2 km w korkach pozniej 5 km do domu gdzie jest ruch i nie ma gdzie turba przedmuchać , pózniej po małżonkę gdzie czekam pod firmą pózniej na zakupy od sklepu do sklepu a ja się grzeję silnika nie gaszę i tak to wyglada moje jeżdzenie.
Tankowalem pod korek przejechałem 200km i dolałem znów pod korek - 15 litrów.
Pozdrawiam.
Ile wam pali diesel?
dobry wynik jak na automat, ale raczej według mnie nie realny
Był Peugeot 106 potem 1z a teraz jest AAM.
Ile wam pali diesel?
A spotkałem się też z takimi opiniami że te ALH tak maja, tzn. że potrafią trochę dużo wypić, nie wiem ile w tym prawdy, nie miałem styczności jeszcze z tym motorkiem. Opinie o wysokim spalaniu bodajże pod tematem : "Co jest z tym ALH"Mój poprzedni Caddy`lak AHU latem na trasie do Zakopca (500 w jedną) i nie przekraczając stówki 4,3 osiągnął. Obecny ALH już 4,7 ale to wina zapewne włączonych całą dobę świateł :/
ALH latem średnio spokojnie w 5.6-5.7 na setkę się zamyka...
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile wam pali diesel?
motor blizniaczy do asv na turbinie vnt tylko stłamszony wtryskami od sdi i ot tylemarkim321 pisze:"Co jest z tym ALH"
-
- Nowicjusz