Brak mocy na ciepłym...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak mocy na ciepłym...
Witam a wiec mam taki problem... Odpala normalnie na zimny czy ciepłym ale tu nie o to chodzi... gdy sie rozgrzeje poprostu brakuje mu mocy ciezko mu ruszyc... czego to moze byc objaw.. nie jest to napewno turbina ona jest sprawna... myslałem moze o wtryskach... ale wole zapytac czekam na odpowiedz...
-
- Nowicjusz
Re: Brak mocy na ciepłym...
Ostatnio zmieniony sob maja 07, 2011 10:39 przez dzikiwiesiek, łącznie zmieniany 2 razy.
Brak mocy na ciepłym...
przepływomierz może być walnięty, filtry zapchane, logi zrobić i wkleić, bo tak ciężko coś stwierdzić
Był Peugeot 106 potem 1z a teraz jest AAM.
Brak mocy na ciepłym...
dzikiwiesiek pisze:może jest to spowodowane złym wyregulowaniem gaźnika.
Ludzie,to jest TDpepsik1 pisze: logi zrobić i wkleić, bo tak ciężko coś stwierdzić
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Brak mocy na ciepłym...
ktos po prostu nie czyta tylko chyba juz robi kopiuj i wklej.
a tak do problemu sprawdz filter powietrza bo moze mu brak zimnej dawki powietrza raczej cos musi byc z turbo bo jak byloby odwrotnie to moglby byc wtryski ale z tego co napisales to nie wywrozymy daj wiecej szczegółow kiedy sie to zdarza na jakich mniej wiecej obrotach. Sprawdz luzy na wirniku, masz EGR??
a tak do problemu sprawdz filter powietrza bo moze mu brak zimnej dawki powietrza raczej cos musi byc z turbo bo jak byloby odwrotnie to moglby byc wtryski ale z tego co napisales to nie wywrozymy daj wiecej szczegółow kiedy sie to zdarza na jakich mniej wiecej obrotach. Sprawdz luzy na wirniku, masz EGR??
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Brak mocy na ciepłym...
Dobrze by było wiedzieć o jakiego klekota chodzi .
Z wypowiedzi kolegi Hubi_kns, wiemy że to diesel z turbo ale jaki?
Z wypowiedzi kolegi Hubi_kns, wiemy że to diesel z turbo ale jaki?
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Brak mocy na ciepłym...
sory ale masz napisane mk 3 TD a wiec tak wymienilem wszystkie filtry: powietrza, paliwa... nie mam egr. dzieje sie to jak sie silniik rozgrzeje. dopiero nabiera mocy jak sie turbo załaczy... podejrzewam ze to wtryski? czy mam racje.. a niektorzy niech czytaja dokładniej przed wejsciem w post.