dziwny objaw drgan, prosze was o pomoc.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
witam wszystkich sprawa jest taka iz od pewnego czasu odczuwalne sa wewnatrz autka lekkie drgania na postoju, kwestia jest taka ze te drgania zanikaja po wcinieciu pedalu hamulca, a po puszczeniu znowu sa odczuwalne niewiem co moze byc tego przyzczna serwo, moze zawor zwrotny na serwie badz cos innego dodam ze hamulce dzialaja prawidlowo wspomaganie hamulcy tez, a i rowniez tak jakby podczas tych drgan zmieniala sie praca silnika ta jakby brzmiala troche inaczej prosze was o jaks rade i pomoc. pozdrawiam
coś jakby z pompą vacu...lub ogólnie układu podciśnienia... innego związku nie widzę
-
- Użytkownik
Re: dziwny objaw drgan, prosze was o pomoc.
pompa vacum byla wyjmowana bo ja uszczelnialem, myslalem tez nad tym zaworkiem zwrotnym przy serwie, jaki moze byc objaw wadliwego jego dzialania moze ktos wie lub spotkal sie z jego awariaEnJoy pisze:coś jakby z pompą vacu...lub ogólnie układu podciśnienia... innego związku nie widzę
- gluchy1984
- Mały gagatek
taką luźną mysl wrzucę, może to coś z alternatorem? Jak się wciska hamulec to pojawia sie przecierz delikatne obciążenie ze względu na światła stopu?
spróboj zapalic światła drogowe (długie) na postuju, zapal, zgaś .... i zobacz czy bedzie podobnie. światła stopu daja duże obciązenie u mnie tez jak sie wsłucham i nacisne hamulcec tez motor dalikatnie zmieni prace.
Jeżdżę też VW Sharan 1.9TDI PD 130KM ASZ rocznik 2005
Silnik zmienia pracę ze względu na pompę vakum a nie dwóch żarówek stopu.hutnik pisze:jak sie wsłucham i nacisne hamulcec tez motor dalikatnie zmieni prace.
Witam,
Mam podobny problem, kupiłem niedawno golfa 4 TDI i czasami na postoju, a przeważnie kiedy zwalniam, to samochód dziwnie wibruje-drży, przy wciskaniu sprzęgła.Czy może mieć na to wpływ ,nastawnik pompy paliwowej, a może to inna przyczyna?
Mam podobny problem, kupiłem niedawno golfa 4 TDI i czasami na postoju, a przeważnie kiedy zwalniam, to samochód dziwnie wibruje-drży, przy wciskaniu sprzęgła.Czy może mieć na to wpływ ,nastawnik pompy paliwowej, a może to inna przyczyna?