Nie grzeje i ubywa płyn z chłodnicy !!!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam golfika IV kombi 2001r model silnika AJM 116KM od jakiegos czasu mam kłopot z płynem chłodniczym ciagle ubywa i nie grzeje klimatronic przewody sprawdzone termostat wymieniony odpowietrzony jak przytrzymam powyzej 2 tys obrotów chwile dmucha ciepłe powietrze po spadku obrotów zimne koszmar. Bede wdzieczny za wszelkie uwagi i spotrzezenia. POZDRAWIAM
Ubywa płyn z chłodnicy ? czy chłodniczy ze zbiorniczka ? Bo różnie można to interpretować...
Sprawdź kolego czy przypadkiem nie masz mokrej wykładzinki od strony pasażera .... to tak na początek..
Sprawdź kolego czy przypadkiem nie masz mokrej wykładzinki od strony pasażera .... to tak na początek..
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
To juz tez przerabiałem ale dziekuje wszystko wskazuje ze to nie nagrzewnica
Czekam na inne pomysły ale dziekuje! i pozdrawiam
Czekam na inne pomysły ale dziekuje! i pozdrawiam
W takim razie sprawdź kolego , czy przypadkiem nie przybywa Ci oleju
, i ponadto podjechałbym na jakiś podnośnik - autko do góry - osłony weg i popatrzył czy wszystko suche ,,, może przy chłodnicy gdzieś ucieka na łączeniu ... na postoju tego nie widać ,ale jak płyn się rozgrzeje to i wąż może puszczać ....

Dobry pomysł ze jak sie płyn rozgrzeje ale oleju nie przybywa wtedy uszczelka pod głowica to tez przerobiłem
Ale dziekuje za trop.Mam kanał zagladałem juz nie raz i osłony sciągałem po postoju tez nie ma sladu płynu niepokojace jest to ze w kabinie czuc ewidentnie płyn jak zacznie grzac moze to bedzie wskazówka ja nie mam pomysłów.
Bardzo dziekuje za podpowiedzi !!! Pozdrawiam i niech wasze golfiątka grzeja skoro moj nie chce!!!
Ale dziekuje za trop.Mam kanał zagladałem juz nie raz i osłony sciągałem po postoju tez nie ma sladu płynu niepokojace jest to ze w kabinie czuc ewidentnie płyn jak zacznie grzac moze to bedzie wskazówka ja nie mam pomysłów.
Bardzo dziekuje za podpowiedzi !!! Pozdrawiam i niech wasze golfiątka grzeja skoro moj nie chce!!!
Nagrzewnica ,,, albo łączenie , które do niej idzie wiem ,że roboty masa ... ale napisałeś ,że przypuszczasz ,ze to nie ona ... a właśnie wystarczy lekkie sączenie się z niej ,,, i masz to co opisujesz
Moze ktos jeszcze ma jakies pomysły moze to wina jakiegos czujnika w klimatroniku ???
Nie grzeje i jakie powinny byc ustawienia klimatronica??
Witam temat powraca brak grzania czasem troche płynu ucieka wszystko juz przerobiłem termostat nagrzewnice została mi tylko ta nieszczesna klapka sadze ze to to. Moze ktos dac namiery albo zdjecie jak ja zlokalizowac???