Pompa wtryskowa. Co to za elementy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Pompa wtryskowa. Co to za elementy
A czasami nie jeździsz za dużo na rezerwie ja tak tez miałem jak zabrakło mi zupy i zalałem to zaczeło czlapać. Poczekaj kilka dni jak chlapie to możesz sie zgłosić do mechanika
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czasem jeżdżę na rezerwie ale to niema nic chyba wspólnego z tym bo cieknie z tego cycka tylko jak mu przydusze gdzieś powyżej 3tys. obr, a mechanik to ostateczność co daje rade to robię sam w golfie, ale dzięki za odpowiedz
No i wykręciłem dziś ten odpowietrznik i nawet (grzybek) górę pompy ale żadnego oringa ani uszczelki tam nie ma, jest tylko jak popatrzyłem pod słońce w ten wykręcony odpowietrznik tak jakby ''włochata'' pianka wsadzona w niego
Ma może ktoś na sprzedaż ten odpowietrznik zaznaczony na zdjęciu pompy wtryskowej? Jeśli tak to proszę o kontakt pozdrawiam
No i wykręciłem dziś ten odpowietrznik i nawet (grzybek) górę pompy ale żadnego oringa ani uszczelki tam nie ma, jest tylko jak popatrzyłem pod słońce w ten wykręcony odpowietrznik tak jakby ''włochata'' pianka wsadzona w niego
Ma może ktoś na sprzedaż ten odpowietrznik zaznaczony na zdjęciu pompy wtryskowej? Jeśli tak to proszę o kontakt pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 21:01 przez slawek317, łącznie zmieniany 4 razy.
Witajcie! No jak zrobiłem tak, że po prostu wkręciłem dziś śrubkę w otworku w tym odpowietrzniku, tzn najpierw tam nagwintowałem Wywaliłem tą piankę, która była wsadzona i zobaczę co będzie. W sumie powinno być szczelnie bo tam jest aluminium więc powinno się spasować. Na razie chodzi Skoro nikt u mnie nie chce tego elementu naprawiać to nie. Na razie nie chcę całej regenerować bo nie ma takiej potrzeby a tak właśnie chcą mi fachowcy robić. Jak mi pompę rozsadzi to wtedy zregeneruję już całą albo drugą kupię. Na jedno wyjdzie
Pompiarz powiedział 400zł bo wymieni ( jeśli uczciwy ) wszystkie oringi, moze być tak że wymieni sam oring na pinpie i co... zacznie leciec gdzie indziej. Temat nie do ogarnięcia jeśli nie ma zdolności w tym kierunku, lepiej daj do zrobienia komus kto sie zna ale 400zl to dużo, kulki jak wbijesz spowrotem nasmaruj spawem na zimno...
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Re: Pompa wtryskowa. Co to za elementy
Odkręciłem 4 śruby, wyciągnąłem grzybka (trzpień - pin i membranę). Trochę oleju mi stamtąd pociekło, znad membrany. Ale nie widzę żadnego oringa. On jest w tej tulejce w której pracuje trzpień?
Olej na membranie to zły znak, pompa szfankuje, czy po prostu potrafi się tam czasami zbierać?
Olej na membranie to zły znak, pompa szfankuje, czy po prostu potrafi się tam czasami zbierać?
Turbo pluje w wężyk prowadzący do LDA.coft pisze:Olej na membranie to zły znak, pompa szfankuje, czy po prostu potrafi się tam czasami zbierać?
Takcoft pisze:On jest w tej tulejce w której pracuje trzpień?