czarna zadyma w środku zimy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam...może na początek napiszę że sprawa dotyczy Golfa IV 19 sdi 1999r Jakiś czas temu zauważyłem głośniejszą pracę silnika powyżej 2k obrotów. Silnik wpada tak jak by w rezonans.... niepokojący dźwieki... Dodatkowo zaczął dymić na czarno....na wolnych obrotach po 5 min ślad sadzy na parkingu... Jak dam do 3-4 k obroty to pojawia się piekna czarna chmurka.... Spalanie ciut podskoczyło ale to chyba raczej przez zimę i niskie temperatury. Oleju nie bierze... dodałem do paliwa STP zeby wtryski przeczyścić...ale nie wiem czy to coś wogóle da... Ma ktoś jakiś pomysł??? zawór recyrkulacji spalin moze??
Re: czarna zadyma w środku zimy
U mnie objawy takie same połączone ze spadkiem mocy i to drastycznym, myslalem poczatkowo ze to wina sprezarki klimy która padłą ale właśnie mechanik mni oświecił że to na 99.9% wina zamarzniętego paliwa...
Po dłuższej jezdzie u mnie czarna zasłona opadła i jakby trochę lepiej sie zbierał
Mam nadzieje ze pomogłem i uspokoiłem chociaż trochę
Po dłuższej jezdzie u mnie czarna zasłona opadła i jakby trochę lepiej sie zbierał
Mam nadzieje ze pomogłem i uspokoiłem chociaż trochę
-
- Nowicjusz
dzięki za info...mam nadzieję że to to...ale na razie spokojny nie jestem....
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
-
- Nowicjusz
Nie właśnie ... na wolnych równo chodzi .... na wysokich tylko ten dźwięk...