ASZ szum, przelewana ciecz po przkręceniu stacyjki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Podczas przekręcania stacyjki w pozycję 1 czyli wtedy jak się świecą wszystkie lampki np od świec żarowych, spod auta albo spod maski nie wiem dokładnie, słychać takie jakby przelanie się cieczy pod ciśnieniem. Czy to może pompa ze zbiornika pompuje paliwo? Czy też jakaś usterka ? Może układ zapowietrzony?
GOLF IV ASZ PD
GOLF IV ASZ PD
Potrzebujesz programu, korekty do MSA15, EDC15V czy EDC15P ? Twój diesel źle odpala? Pisz PM...
Re: ASZ szum, przelewana ciecz po przkręceniu stacyjki
tak to jest właśnie ta pompka wszystko jest ok, PD tak mająneox pisze:Czy to może pompa ze zbiornika pompuje paliwo?
[b]148KM/326Nm[/b]
Tez mam asz-a i dokladnie wiem o co ci chodzi. Mam tak samo
Zauważ, że dzieje się to gdy wskazówka paliwa znajduje się w poniżej połowy baku.
możesz spać spokojnieOli pisze:tak to jest właśnie ta pompka wszystko jest ok, PD tak mająneox pisze:Czy to może pompa ze zbiornika pompuje paliwo?
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
Ale taki dość głośny jest to dźwięk, to dalej spać spokojnie ?? ;]
Mój AeSZet Mk4 ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=401151" onclick="window.open(this.href);return false;
jak najbardziej, uwierz mi u mnie jest tak samo i też wyraznie to słychać. Te silniki tak mają. Pozdro.CincinCm pisze:Ale taki dość głośny jest to dźwięk, to dalej spać spokojnie ?? ;]
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
az chcialbym qoute'a zrobic wszystkich postow w tym topicu xD
Tak jak pisali koledzy wyzej, jest to naturalne i powszechne zjawisko w PD
zawsze jak jest mniej niz polowa baku paliwa to przy przekrecaniu stacyjki pompka podaje paliwo
i jest charakterystyczny dzwiek (glosny) przelewajacego sie paliwa
najlepsze bylo gdy kupilem auto nie mialem o tym pojecia, a sprzedajacy mial je zalane powyzej polowy,
i gdy mi zeszlo troche, przy odpalaniu pojawil sie ten dziwny dzwiek, myslalem ze zaraz mi sie auto rozpadnie...
Tak to jest gdy czlowiek nie doswiadczony
Tak jak pisali koledzy wyzej, jest to naturalne i powszechne zjawisko w PD
zawsze jak jest mniej niz polowa baku paliwa to przy przekrecaniu stacyjki pompka podaje paliwo
i jest charakterystyczny dzwiek (glosny) przelewajacego sie paliwa
najlepsze bylo gdy kupilem auto nie mialem o tym pojecia, a sprzedajacy mial je zalane powyzej polowy,
i gdy mi zeszlo troche, przy odpalaniu pojawil sie ten dziwny dzwiek, myslalem ze zaraz mi sie auto rozpadnie...
Tak to jest gdy czlowiek nie doswiadczony
VW - poprostu DAS AUTO