Jaki przebieg ma twoj DIESEL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marusiek1992
- Mały gagatek
Witam. Golf 3 TDI z 97 roku. NA blacie niecałe 207 tys
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
MK3 AHU 96r. na budziku 328tys i jeszcze lata
Mam Vaga, serwisuje Nokie.
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
Mój 7-letni obecnie golf ma tylko/aż 228tys. KM. Jak go przywiozłem z Holandii to miał 194tys. KM. Po 26 miesiącach (~2,2 roku) przejechał niecałe 35 tys. km, więc wychodzi na to, że robie 1/3 przebiegu rocznego co ludzie na zachodzie
Firmowy T4 ACV (2,5 TDI R5 102KM) ma 280 tyś km z czego 180 tyś my nim przejechaliśmy
Raz wymieniony kpl świec
Raz wymieniony kpl rozrząd
Raz wymienione koło pasowe z tłumikiem drgań
Olej zmieniany co 30tys km (bo 506.01)
Jeździ, jeździ, jeździ...
Raz wymieniony kpl świec
Raz wymieniony kpl rozrząd
Raz wymienione koło pasowe z tłumikiem drgań
Olej zmieniany co 30tys km (bo 506.01)
Jeździ, jeździ, jeździ...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Mój AHF z 1998 roku na blacie ma 228 tys. do tego trzeba dodać ok 130 tys. (dane z ASO mówią ze w lipcu 2008 roku, na ostatnim przeglądzie w Niemczech było 302 tys. plus to co przejechałem) wiec sumarycznie ok 360 tys. i śmiga równo
Re: Jaki przebieg ma twoj DIESEL
Moj AFN ma 215 ... a co do vw to znajomy ma t4 i ma ponad 1,200 000 ... 1.9 to silniki bez konca ;>
mój ASZ ma dopiero 177650 ;p i smiga doobrze były problemy z wtryskiem ale no wina paliwa ;/
Mój mk4 1.9 AJM, przebieg 242 tyśki, rocznie robie koło 20 tysiaków, jedyna większa awaria to wymiana uszczelki pod pokrywą silnika
Pare innych pierdółek było ale to tylko pierdółki, które albo zrobiłem sam albo zrobił mechanik na poczekaniu np, zapieczony mechanizm wycieraczek, wymiana kostki jakieś tam, czy ustawianie geometri kół
Miałem również awarię na własne zyczenie, poniważ jeżdziłem po trawnikach i był sianem przykryty korzeń i niestety nie zmieściłęm się pod nim i chłodnica+nbicie klimy+dokładka przód+przedni plastykowy panel co trzyma zderzak do wymiany
A tak to hula i huczy aż serce sie raduje Oby długo jeszcze hulał bo kocham ten samochód
Pare innych pierdółek było ale to tylko pierdółki, które albo zrobiłem sam albo zrobił mechanik na poczekaniu np, zapieczony mechanizm wycieraczek, wymiana kostki jakieś tam, czy ustawianie geometri kół
Miałem również awarię na własne zyczenie, poniważ jeżdziłem po trawnikach i był sianem przykryty korzeń i niestety nie zmieściłęm się pod nim i chłodnica+nbicie klimy+dokładka przód+przedni plastykowy panel co trzyma zderzak do wymiany
A tak to hula i huczy aż serce sie raduje Oby długo jeszcze hulał bo kocham ten samochód
To jest chyba jakaś wada i przekombinowanie. Moje poprzednie VW (Golf Mk2, Caddy z `97r i obecne wiekowe Polo z `87r) nie słyszały o tym problemie pomimo iż ja nie słyszałem że auta te mają jakieś mechanizmy wycieraczekGustav pisze:np, zapieczony mechanizm wycieraczek,
Obecne 2 Caddy`laki pochodzą już z 2002 roku i obydwa połamały mechanizmy wycieraczek - konkretnie wyrobieniu uległy te przeguby/ułożyskowania plastikowe łączące mechanizmy prawej i lewej wycieraczki. Efekt: w moim prywatnym uszkodził się mechanizm prawej wycieraczki (poskręcana na druty) a w firmowym, więcej eksploatowanym uszkodzone są obydwa (poskładane na drut itp). Najbardziej irytuje fakt że w momencie kiedy w firmowym uszkodziła sie prawa wycieraczka i zdiagnozowałem przyczynę - w prywatnym dobrym smarem w spray`u (z WURTH`a ten biały HSW-100) przesmarowałem wszystkie elementy ruchome w mechanizmie wycieraczek. Po miesiącu i tak "urwała" się prawa. No kupa z tym niezła jest.
I widzę że nie jestem osamotniony bo Mk4 też cierpią na te "wycieraczki"...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
To i ja dorzucę się
Golf 1Z z 95 398.000 pod warunkiem że tam nikt nie zajrzał, i to nie trzecie kółko tego licznika. Auto z Holandii o dziwo blacharka na 5-
Golf 1Z z 95 398.000 pod warunkiem że tam nikt nie zajrzał, i to nie trzecie kółko tego licznika. Auto z Holandii o dziwo blacharka na 5-