mk3 niebieski dym przy odpalaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam
posiadam golfa 3 1z i mam taki problem gdy odpalam rano-pojawia się niebieski dymek na pare sekund i znika.nie mam żadnych problemów z silnikiem olej w normie od wymiany do wymiany równiutko chodzi
co to może być z tym tzn niebieskim bonkiem codziennie rano?
z góry dzięki panowie i panie
posiadam golfa 3 1z i mam taki problem gdy odpalam rano-pojawia się niebieski dymek na pare sekund i znika.nie mam żadnych problemów z silnikiem olej w normie od wymiany do wymiany równiutko chodzi
co to może być z tym tzn niebieskim bonkiem codziennie rano?
z góry dzięki panowie i panie
- lukiskwuki
- Użytkownik
gdzies puszcza troszke olej i spływa do cylindra ty rano odpalasz i sie spala ...jesli wszytko okej to ise nie przejmuj i jezdzij naprawde ....
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]
trochę się dziwie
silnik dobrze pali równo chodzi jedyne co to mósze wtryski wyregulować i dawkę tak zastanawiałem się może to przez to
silnik dobrze pali równo chodzi jedyne co to mósze wtryski wyregulować i dawkę tak zastanawiałem się może to przez to
- lukiskwuki
- Użytkownik
niebieskiego dymu nie beda powodowac lejace wtryski ani zle ustawiona dawka ....ale jak mocy jest ten dym
?? taki jeden bak czy podczas jazdy jeszcze chwile??
?? taki jeden bak czy podczas jazdy jeszcze chwile??
[img]http://images40.fotosik.pl/279/144bed300257a022med.jpg[/img]
podczas jazdy nie zauważyłem. raz zdrzyło mi się trochę przybutować bo zaspałem do roboty i stzeliło i walnoł chmórę niebieskiego potem czarnego dymu i to sporo.chile pochodził nierówno coś stukało i po chwili uspokoiło się i już mnormalnie chodził. wydaje mi się że któryś wtryskiwacz się zacioł
na gorącym silniku nic się nie dzieje
Lekkim szarym dymkiem po odpaleniu to się nie przejmuj. Wszystkie tak mają. Szwagier ma nówkę najnowszą Megankę 1,5 TDi ma przejechane ok. 500km i rano tez po odpaleniu jest siwy dymek jak w moim golfie z przebiegiem 328tys. km
Mam Vaga, serwisuje Nokie.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Ja mam przejechane ok 20 tkm od wymiany uszczelniaczy i tez puszcza dymka wczesniej tego nie było
- marusiek1992
- Mały gagatek
Witam. Mój od kilku tygodni też zaczął puszczać niebieski dymek przy dłuższym postoju. Tak nagle zaczął kopcić
SBL GRUPA ŚLĄSK
- marusiek1992
- Mały gagatek
i zaczął mi brac olej. minimalnie, prawie wcale. ale po dluzszym czasie zauwazylem ubytek
SBL GRUPA ŚLĄSK
no mi nie bierze zastanawiam się co to może być może znajdzie się jakiś fachowiec i powie co jest 5
- marusiek1992
- Mały gagatek
ja również bym chciał wiedzieć. dopisuje się do prośby kolegi hary6665
SBL GRUPA ŚLĄSK
- mobi65
- Mały gagatek
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: mk3 niebieski dym przy odpalaniu
na zimnym bym nie butowal , te stukanie i lacznie z pozostalymi efektami dymnymi to w tym czasie sie podwiesily zaworyhary6665 pisze:podczas jazdy nie zauważyłem. raz zdrzyło mi się trochę przybutować bo zaspałem do roboty i stzeliło i walnoł chmórę niebieskiego potem czarnego dymu i to sporo.chile pochodził nierówno coś stukało i po chwili uspokoiło się i już mnormalnie chodził. wydaje mi się że któryś wtryskiwacz się zacioł
wiem że nie można butowanie
tzn? co można t tym fantem zrobić można jakoś to naprawić? wymienić popychacze?te stukanie i lacznie z pozostalymi efektami dymnymi to w tym czasie sie podwiesily zawory