1.6D ustawienie zaworów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.6D ustawienie zaworów
witam.. mam pytanie i zarazem proźbe dla Was.. jak ustawić dobrze zawory bo strasznie klekocze mi mój golfik mk 2...
- kret077744
- Forum Master
1.6D ustawienie zaworów
U Ciebie chyba problem leży w złym kącie. Odsuń pompe od silnika, w moim jpku jak przesadziłem z kątem to stukał jak młotek u kowala
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
1.6D ustawienie zaworów
a koszt takiego ustawienia przez mechanika to ile ??? orientujecie sie może???
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
1.6D ustawienie zaworów
Kąt wtrysku w każdym dieslu się ustawia Poprzez właśnie ruch pompy wtryskowej do, lub od silnika. Niestety jest to dość precyzyjna regulacja i ma wpływ na trwałość silnika, jego osiągi i spalanie. Podjedź do jakiegoś pompiarza, podepnie Ci zegar pod pompę i ustawi. Warto jednak dodać, że jeśli silnik masz sprzed 86' i regulacja jest na płytkach to też może chodzić jak sieczkarnia ! Wtedy musisz ustawić luz zaworów (poprzez wymianę płytek)
1.6D ustawienie zaworów
O zaworach pisałemQ_mac pisze:Kąt wtrysku w każdym dieslu się ustawia
I warto dodać,jeśli silnik jest już na hydraulicznych popychaczach,to wywalone te właśnie popychacze też powodują zjadliwe klekotanieQ_mac pisze: Warto jednak dodać, że jeśli silnik masz sprzed 86' i regulacja jest na płytkach to też może chodzić jak sieczkarnia ! Wtedy musisz ustawić luz zaworów (poprzez wymianę płytek)
-
- Nowicjusz
1.6D ustawienie zaworów
Czyli masz hydrauliczną kasację luzu zaworowego i prawdopodobnie szklanki do wymiany.Sebastiangolf2 pisze:ale silnik ma z 88
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
1.6D ustawienie zaworów
Ja bym powiedzial ze zatarte wtruski - wtrysji na stół do sprawdzenia
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;