SDI nie odpala po wymianie głowicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam forumowiczów mam taki problem z moim 1.9 sdi golf iv 1998 r wymieniłem głowicę i nie chcę palić wymęczyłem 2 akumulatory nie zapalił jaka może być przyczyna pompa wydaje mi się odpowietrzona ponieważ gdy poluzowałem przewody od wtrysków pokazała się ropa więc chyba jest ok rozrząd ustawiony na znakach pompa też tzn od strony koła na pompie jest otwór ustawiłem go w takiej pozycji i wsadziłem kołek 5,5mm pasuje idealnie i nie obraca się więc o co chodzi ??? pomóżcie
Re: SDI nie odpala po wymianie głowicy
Zdejmi przewód i psikaj plakiem lub wd40 w kolekto ssący a ktoś w tym czasie niech kręci rozrusznikiem jak wszystko ok załozone to zagada po 2 sek., mi niektóre TDI bez tego patentu po naprawie nawet po 3 aku by nie zagadały.miko26 pisze:Witam forumowiczów mam taki problem z moim 1.9 sdi golf iv 1998 r wymieniłem głowicę i nie chcę palić wymęczyłem 2 akumulatory nie zapalił jaka może być przyczyna pompa wydaje mi się odpowietrzona ponieważ gdy poluzowałem przewody od wtrysków pokazała się ropa więc chyba jest ok rozrząd ustawiony na znakach pompa też tzn od strony koła na pompie jest otwór ustawiłem go w takiej pozycji i wsadziłem kołek 5,5mm pasuje idealnie i nie obraca się więc o co chodzi ??? pomóżcie
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
to ze pompa jest na blokadzie nie znaczy ze kat wtrysku jest ustawiony, sprobuj go przyspieszyc troche
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG