Gdzie i jak podpiać weże od pompy?? i co to jest??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam ma pewien problem a mianowicie mam taka dziwne pompe wtryskowa a mianowicie z jakimis ustrojstwami na gorze jeden jest to jakis elektryczne urzadzenie ktore po odlaczeniu auto chodzi na max obrotach a po drugiej stronie mam taka gruszke i nie wiem gdzie podlaczyc weze cisnieniowe bo cos mi sie zdaje ze mam zle podlaczone mozecie mi powiedziec jak i gdzie co podlaczyc nie mam jak zrobic zdjecia pompy poniewaz mam uszkodzony kabel od aparatu i nie mam jak zgrac zdjec. moze jakos ktos mi pomoze??
Ostatnio zmieniony ndz paź 31, 2010 22:02 przez mara_010, łącznie zmieniany 1 raz.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Re: Problem z podpieciem wezy
Bez fotki raczej będzie cięzko ci pomóc bo pomp z "ustrojstwami "było kilka rodzajów i nikt nie wie jaką maszmara_010 pisze:Witam ma pewien problem a mianowicie mam taka dziwne pompe wtryskowa a mianowicie z jakimis ustrojstwami na gorze jeden jest to jakis elektryczne urzadzenie ktore po odlaczeniu auto chodzi na max obrotach a po drugiej stronie mam taka gruszke i nie wiem gdzie podlaczyc weze cisnieniowe bo cos mi sie zdaje ze mam zle podlaczone mozecie mi powiedziec jak i gdzie co podlaczyc nie mam jak zrobic zdjecia pompy poniewaz mam uszkodzony kabel od aparatu i nie mam jak zgrac zdjec. moze jakos ktos mi pomoze??
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Problem z podpieciem wezy
jest bosha zaraz chyba pojde zrobie zdjecia telefonem moze cos bedzie jeszcze widac. wiec postaram sie zaraz wrzucic
- munior
- Kontakt:
Fakt ,wyjątkowa jakaśmara_010 pisze:jest bosha

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:

Na pierwszym zdjeciu widac ta pompe co mam, na drugim zdjęciu widać tam zgiety przewod on był podlaczony do tej gruszki co jest na trzecim zdjeciu a teraz tam gdzie byla podlaczona ta gruszka jest podlaczona manualna linka od ssania czy mozna tego wszytskiego sie pozbyc i do czego te ustrojstwa sluza??
gruszka podciśnieniowa podnosi rpm na zimnym silniku , wyłącza się po osiągnięciu ok 60-70C , steruje tym moduł pod deską rozdzielczą , linkę którą podłączyłeś to nie czasem od przyspieszacza kąta wtrysku jeśli tak to błąd bo idzie zima , pozbyć się można łącząc przyspieszacz z regulacją wolnych rpm tak jak to występuje standardowo w AAZ
opcja 2 to ustawienie odpowiednich woln. rpm i zablokowanie tego kowadełka tymi śrubami po bokach
opcja 2 to ustawienie odpowiednich woln. rpm i zablokowanie tego kowadełka tymi śrubami po bokach

- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a jak ta gruszke podlaczyc mozna??? bo do niej idzie wezyk i skad go pociagnac???
a ta linka to byla podlaczona troche nizej wczesniej byla jako ssanie w starym dislu ktory mialem, po przelozeniu silnika podlaczylem ja w tym samym miejscu gdzie byla podlaczona w starym silniku bo dol pompy jest taki sam jak w starej pompie od 1Y
a ta linka to byla podlaczona troche nizej wczesniej byla jako ssanie w starym dislu ktory mialem, po przelozeniu silnika podlaczylem ja w tym samym miejscu gdzie byla podlaczona w starym silniku bo dol pompy jest taki sam jak w starej pompie od 1Y
- mara_010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- munior
- Kontakt:
Ale o którą gruszkę ci się rozchodzi ? bo się pogubiłem .Jak podłączyłeś linkę od przyspieszacza kąta wtrysku( ssania jak to nazywasz) ,to tej gruchy z kawałkiem linki nie potrzeba podłączaćmara_010 pisze:a jak ta gruszke podlaczyc mozna??? bo do niej idzie wezyk i skad go pociagnac???
- munior
- Kontakt:
Ale o którą gruszkę ci się rozchodzi ? bo się pogubiłem .Jak podłączyłeś linkę od przyspieszacza kąta wtrysku( ssania jak to nazywasz) ,to tej gruchy z kawałkiem linki nie potrzeba podłączać .Vision ,zresztą ci wszystko wyjaśniłmara_010 pisze:a jak ta gruszke podlaczyc mozna??? bo do niej idzie wezyk i skad go pociagnac???