świece żarowe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
świece żarowe
Jak sprawdzić stan świec bo mam takie objawy jak nagrzeje aż lampka zgaśnie to silnik po odpaleniu szarpie zachowuje się tak jak by jeden lub 2 gary nie grały, to zależy od pogody jak jest zimno i mokro to jest to silniejsze i dłużej trwa po odpaleniu. jak jest taka pogoda to kilka razy podgrzewam świece 3 -4 razy i jest ok. A jakie sa najlepsze świecę do golfa3 19D 64km?
świece żarowe
wykręć świecę i podłącz do akumulatora, jak jest dobra to zagrzeje się w kilka sekund ( uwaga żeby sie nie poparzyć ) Najlepiej kup świece NGK dobra cena i jakość zadowalająca.
świece żarowe
i w sumie głupie pytanie ale jak się wykręca świece żarowe to mój pierwszy silnik wysokoprężny i nigdy tego nie robiłem i tam pomiędzy nimi jest taka blaszka co z nią się robi?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
świece żarowe
Trzeba odkręcić czołowe nakrętki od świec kluczykiem 8,a następnie kluczem 12 odkręcić całą świecę.
Można wcześniej popsikać jakimś penetratorem,żeby nie ukręcić ich w głowicy.
Jak będziesz miał odkręconą tą listwę (blaszkę),to przykładając do każdej z świec kabel podpięty do + powinno zaiskrzyć.Jak nie zaiskrzy,to znaczy,że świeca kaput...
Można wcześniej popsikać jakimś penetratorem,żeby nie ukręcić ich w głowicy.
Jak będziesz miał odkręconą tą listwę (blaszkę),to przykładając do każdej z świec kabel podpięty do + powinno zaiskrzyć.Jak nie zaiskrzy,to znaczy,że świeca kaput...
świece żarowe
nie wiem jak jest w 1,9 ale u mnie w 1.6 dwóch świec nie dało się wyjąc bo są za pompą wtryskową wiec jeżeli chcesz to tylko je spr. bo wykręcanie nie ma sensu
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
świece żarowe
Panowie nic nie odkręcamy , wymieniałem dwa razy świece to wiem jakie jest dojście.
Bierzemy miernik cęgowy (można pożyczyć lub podiechać do elektryka) i zapinamy na przewodzie do listwy
przy sprawnych 4 świec pobór będzie 70A , jak spalone dwie to 35A itd.
Bierzemy miernik cęgowy (można pożyczyć lub podiechać do elektryka) i zapinamy na przewodzie do listwy
przy sprawnych 4 świec pobór będzie 70A , jak spalone dwie to 35A itd.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
świece żarowe
twardy, jak ktoś ma taki miernik lub dostęp do takiego,to owszem,a jak nie ma to tylko tak jak opisałem lub wyjąć całkiem i do aku.
Zwykły mały miernik pójdzie z dymem
Zwykły mały miernik pójdzie z dymem
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
świece żarowe
zgadzam się dokładnie , jak się nie ma miernika to trzeba innymi sposobami--------pozdr
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
świece żarowe
ok ale miernik którego zresztą nie mam powie mi ile jest świec do wymiany ale nie powie które to świece tak dobrze rozumiem?
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
świece żarowe
Dobrze rozumieszPawełB pisze:ok ale miernik którego zresztą nie mam powie mi ile jest świec do wymiany ale nie powie które to świece tak dobrze rozumiem?
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
świece żarowe
to zabawy miernikiem powiedzą mi tyle co wiem teraz. czy jazda z martwą świecą jest groźna dla silnika bo tak już jeżdżę jakiś czas?
świece żarowe
Jazda z padniętą świecą jest różna bo świece mają zwyczaj się rozpadać na kawałki i robią masakrę w silniku. Najlepiej jest wyjąć pompę, jak ładnie poprosisz to dam opis