po swapie na AFN problemy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Przełożylem silnik z benzyny na diesla do mojego golfa. Silnik z calym osprzetem i wiazka podlaczylem i jest prawie ok. Tzn silnik ciezko odpala musze mu wciskac gaz tak jakby pompowac pedalem i wtedy dopiero pamalu zaczyna odpalac ale nie trzyma wolnych obrotow i nie wchodzi na wysokie obroty. Co to moze byc?? Turbo gwizda bo slychac odrazu. Wchodzi w tryb awaryjny?? Moze dlatego tez ze nie sa pokasowane bledy na komputerze ktorych jest pewnie masa. Prosze o porady.
Przełożylem silnik z benzyny na diesla do mojego golfa. Silnik z calym osprzetem i wiazka podlaczylem i jest prawie ok. Tzn silnik ciezko odpala musze mu wciskac gaz tak jakby pompowac pedalem i wtedy dopiero pamalu zaczyna odpalac ale nie trzyma wolnych obrotow i nie wchodzi na wysokie obroty. Co to moze byc?? Turbo gwizda bo slychac odrazu. Wchodzi w tryb awaryjny?? Moze dlatego tez ze nie sa pokasowane bledy na komputerze ktorych jest pewnie masa. Prosze o porady.
Vag prawdę Ci powie Może to banalne co napiszę, ale paliwo może się cofać albo siorbie powietrze i z stąd problem z porannym rozruchem. Bąbelków brak? Na rozgrzanym jak pali?
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
Re: po swapie na AFN problemy
wlasnie jest tak jakby zapowietrzony jeszcze bo ciagle powietrze jest w wezyku i sie cofie. jak jest cieply tzn troche zlapie temperature bo jeszcze nim nie jezdzilem to jest to samo caly czas. Moze byc pompa zapowietrzona i dlatego nie przyjmuje gazu tylko kreci do max 2 tys i nie trzyma wolnych obrotow?
- Adamm
- V.I.P.
- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
sebus_777, a rozrzad panie to masz dobrze ustawiony ?
ps dymi przy tym na siwo?
ps dymi przy tym na siwo?
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Re: po swapie na AFN problemy
rozrzad jest ustawiony dobrze bo wyjety silnik ze sprawnego samochodu. Silnik wogole nie dymi tylko troche na czarno przy odpaleniu
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
sebus_777, zrób tak jak Ci pisałem na VAG-u i będzie gitara.
Jest powietrze w paliwie-nie ma jazdy
Jest powietrze w paliwie-nie ma jazdy