Nie chce odpalic
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic
szukałem takiego tematu ale nie moglem znaleźć ...
wiec tak ..,
mam golf II 1.6 turbo diesel i mam z nim taki problem iz -
gdy go odpalam to tylko kreci i nie chce załapać chodzi o to ze kręcę tak z 10 razy i lekko załapie ale i tak zaraz gaśnie
mam ten problem od dłuższego czasu wiec golf stoi bo nie ma mojego szwagra żeby sprawdził
zaczęło to sie od tego ze podczas jazdy mi zgasł i nie chciał odpalić po jakimś tam czasie udało się ale jak dałem gazu to znowu gasł
jeżeli cos nie jasne pytajcie to odpowiem i proszę wy tez pomóżcie
wiec tak ..,
mam golf II 1.6 turbo diesel i mam z nim taki problem iz -
gdy go odpalam to tylko kreci i nie chce załapać chodzi o to ze kręcę tak z 10 razy i lekko załapie ale i tak zaraz gaśnie
mam ten problem od dłuższego czasu wiec golf stoi bo nie ma mojego szwagra żeby sprawdził
zaczęło to sie od tego ze podczas jazdy mi zgasł i nie chciał odpalić po jakimś tam czasie udało się ale jak dałem gazu to znowu gasł
jeżeli cos nie jasne pytajcie to odpowiem i proszę wy tez pomóżcie
Nie chce odpalic
Sprawdź rozrząd, czy znaki się pokrywają. Najszybciej sprawdzisz, jak ustawisz znak na kole zamachowym, zdejmiesz osłonę paska rozrządu i sprawdzisz czy wcięcie na kole pompy wtryskowej pokrywa się z otworem w pompie.Podejrzewam że to ścięty klin na kole rozrządu przykręconym do walu korbowego. Jeżeli znaki się nie zgadzają, to możliwe, że twój problem jest opisany w tym temacie: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=35&t=44967" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
Nie chce odpalic
wrobel, A moze po prostu kat wtrysku sie przestawil. ktos kiedys ustawil i za slabo pompe dokrecil i podczas jazdy sie przestawila choc to malo prawdopodobne no coz ale warto sprawdzic
pitru, jest to mozliwe ale z tego co wiem to w aaz czesto sie to zdazalo (sam to przerabialem)
pitru, jest to mozliwe ale z tego co wiem to w aaz czesto sie to zdazalo (sam to przerabialem)
Nie chce odpalic
ja też to przerabiałem i klin i przestawione koło pompy na fasolkach.
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Nie chce odpalic
W silnikach 1,6D/TD klin mimo,że taki sam jak w 1,9D/TD,nie ścina się tak szybko i nie ma koła z fasolkami,ale nie można wykluczyć takiej opcjipitru pisze:ja też to przerabiałem i klin i przestawione koło pompy na fasolkach.
Oczywiście sprawdzenie ustawienia rozrządu to podstawa.
wrobel, ile masz paliwa? Jakie paliwo? Czy z paliwem nie płynie powietrze?
To co opisujesz wskazuje na zapowietrzenie,ale...
...czy po ponownym uruchomieniu zmieniła się charakterystyka pracy silnika?Twardziej lub bardziej miękko pracował?
Tutaj masz małą ściągę jak ma być ustawiony rozrząd:
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Nie chce odpalic
A podpowiedziałbym o sprawdzeniu czy pompa daję paliwo , popuścić śrubunek przy wtrysku -- mozliwe że zawór nie otwarty ?
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Nie chce odpalic
co do paliwa to wszystko ok bo tez to juz spawdzalem
dzisiaj sprawdze rozrząd zobaczymy co i jak
dzisiaj sprawdze rozrząd zobaczymy co i jak