Spadający pedał hamulca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Spadający pedał hamulca
mam problem z moimi hamulcami w golfiku II przy zgaszonym silniku pedał hamulca jest niski ale nie spada po uruchomieniu silnika jest tragedia pedał spada i nie ma mowy o powietrzu w układzie, odpowietrzałem kilka razy i pompe i cylinderki.Nie wiem co sie dzieje, moze mi ktos pomóc, z góry barzdzo dziekuje
[ Dodano: 09 Maj 2006 22:30 ]
sorki za zdjecie robiłem je tel
[ Dodano: 09 Maj 2006 22:30 ]
sorki za zdjecie robiłem je tel
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
Sprawdz pompeczkę (takie coś koło filtra oleju po prawej) i przewód do serwa (taki sztywny). Może pompka siadła albo przewód jest przerwany. A jak nie to, to tak jak pisał Trochim Serwo is kaput.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Nowicjusz
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wymieniłem dzisiaj pompe na nowa i tylne cylinderki.Pedał hamulca jest juz wysoki ale na odpalonym silniku spada prawie do zera. Nie mam pojecia cóz to moze być jeszczepozostały przednie cylinderki i serwo.PROSZE O POMOC!!
[ Dodano: 11 Maj 2006 00:32 ]
A z tego co powiedział mi zifany mechanik to takie gumeczki so do niczego, a tak poza tym gumki słuza do innych celów i czasem tylko hamulca brak.
[ Dodano: 11 Maj 2006 00:34 ]
przewody gumowe i metalowe sa ok bo sa nowe sam wymieniałwm
MOZE TO SERWO??????
[ Dodano: 11 Maj 2006 00:36 ]
ALE dlaczego pedał nie spada na zgaszonym silniku????, tylko na zapalonym??
[ Dodano: 11 Maj 2006 12:47 ]
Temat juz jest nie ważny.Zrobiłem hamulce a przyczyna??ZBYT MAŁO PODCIĄFNIETY HAMULEC RECZNY, JAK PODCIĄGNEŁEM RECZNY PEDAŁ HAMULCA PRZESTAŁ SPADAC!! Dzieki za wypowiedzi
[ Dodano: 11 Maj 2006 00:32 ]
A z tego co powiedział mi zifany mechanik to takie gumeczki so do niczego, a tak poza tym gumki słuza do innych celów i czasem tylko hamulca brak.
przewody gumowe i metalowe sa ok bo sa nowe sam wymieniałwm
MOZE TO SERWO??????
[ Dodano: 11 Maj 2006 00:36 ]
[ Dodano: 11 Maj 2006 12:47 ]
Temat juz jest nie ważny.Zrobiłem hamulce a przyczyna??ZBYT MAŁO PODCIĄFNIETY HAMULEC RECZNY, JAK PODCIĄGNEŁEM RECZNY PEDAŁ HAMULCA PRZESTAŁ SPADAC!! Dzieki za wypowiedzi
G R U P A L U B E L S K A
na zgaszonym silniku wciśnij hamulec i zapal auto. jak pedał sie zniży to serwo działa. no i pooglądaj regulator siły hamowania na belce tylniej bo lubi robić bałagan w układzie. chyba że nie masz takiego ustrojstwa. również pompy są inne do takich z regulatorem i bez, więc nie koniecznie musisz mieć założoną dobrą, bo może mieć za małą wydajnośćanton:-) pisze:[ Dodano: 11 Maj 2006 00:36 ]
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
o w morde, za wolno szedł twój post dobrze ze już masz dobrze
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Spadający pedał hamulca
koledzy mam podobny problem pedał hamulca spada na zapalonym całkowicie na zgaszonym to samo tylko troche wolniej gdy probuje pompowac pedał na zgaszonym ciezko wraca i ciut twardszy sie robi ale to tyle bo ciagle spada wymieniona pompa na nową nie ma wycieków nic sie nie poci i nie jeden raz odpowietrzany co to może byc regulatot?
Spadający pedał hamulca
koledzy ja juz swoją przyczyne znalazłem wstawiłem na pompie zaslepke w miejsce przewodu na tyln koło i hamulec sie pojawił wiec przyczyna jest korektor siły hamowania