Witam. Panowanie jak sprawdzić czy do świec dochodzi prąd? 2 dni temu robiłem rozrząd wszystko elegancko ustawione, a nie wiem z jakiej przyczyny silnik nie chce mi odpalić. Kręci ładnie, świece są ok, kontrolka się zapala, paliwo dochodzi, bezpieczniki ok, na tym głównym bezpieczniku jest prąd. Niewiem tylko jak sprawdzić czy na listwie prąd dochodzi.
Temat może i popularny ale w szukajce nic konkretnego nie znalazłem albo słabo szukam. Auto MK3 tdi 94r 1z
Świece nie grzeją
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Świece nie grzeją
zdejmij kapturki z świec , mirnikiem/żarówka , ktoś przekręca stacyjkę a ty sprawdzasz , i sprawdź przy okazji czy na pewno świece masz sprawne , + z aku podajesz bezpośrednio na świece jak iskrzy to okkrzysiek400244 pisze:Niewiem tylko jak sprawdzić czy na listwie prąd dochodzi.
Świece nie grzeją
jeszcze nie jest tak zimno żeby świece były niezbędne do łatwego odpalania, więc może nie w tym problem
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Świece nie grzeją
a ja myślę że już czas, u mnie np dziś biały szron na trawcefatal79 pisze:jeszcze nie jest tak zimno żeby świece były niezbędne do łatwego odpalania,