Witam,
mam następujący problem:
w czasie postoju czuć w kabinie spaliny z kratki wentylacyjnej(wywietrznika) - po otwarciu maski widać delikatny dymek z okolic silnika - mnie to wygląda tak jakby z okolicy świecy żarowej (w tym przypadku prawej), dymek raczej intensywniejszy przy pociągnięciu za linkę gazu - czy to z powodu padniętej świecy może w jej okolicy taki dymek się pojawiać? - a może to inna przyczyna ?
Jak mieliście taki przypadek lub jakąś wskazówkę macie to odpowiedzcie
pozdrawiam
MK3 1,9 TD - w kabinie czuć spaliny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ja tez czuję ale taką spaloną ropę coś takiego, ale nie mam dymu z silnika chodź teraz zaobserwuje !
Zobacz układ wydechowy , moze byc nie szczelny> Miałem taki przypadek w swoim aaz. Tłumik drgań byl nie szczelny. taka siateczka miedzy kolektorem a katalizatorem. Pozdrawiam.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
totommy tak jak kolega Bigbendix mowi, ja aktualnie mam zlacze elastyczne/ plecionke odlaczona od rur wydechow ( przypadek ) i wlaczajac nawiewy czuc spaliny, sprawdz koniecznie tamte miejsca, ewentualnie nagrzewnice czy jest szczelna.