NIE KRĘCI.....
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
NIE KRĘCI.....
W moim Golfie 3 1.9 TD, po przekręceniu kluczyka, słychać szum rozrusznika (jakby wyłączanego wentylatora elektrycznego) i silnik nie odpala, nie ma typowego warkotu dla prawidłowo działającego autka. Raz zapali raz nie zapali, bez reguły...
Słyszałem, że może to być bendiks....
Proszę o potwierdzenie usterki lub inne rady. dziękuję Wam
Słyszałem, że może to być bendiks....
Proszę o potwierdzenie usterki lub inne rady. dziękuję Wam
Ostatnio zmieniony wt sie 17, 2010 19:12 przez Bidziu, łącznie zmieniany 1 raz.
NIE KRĘCI.....
bendix dawałby szum, ale przy rozruszniku a nie stacyjce, i tylko w momencie kręcenia tymże rozrusznikiem
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
NIE KRĘCI.....
na początku przeczyść wszystkie połączenia przewodów miedzy aku a rozrusznikiem i klemy
NIE KRĘCI.....
Ja miałem podobny problem w pasku. Pierwszym podejrzanym był imobilayzer ale po długich poszukiwaniach i testach okazało się że winna była stacyjka. teraz po prostu przy odpalaniu popycham kluczyk lekko w górę i dzida. Oczywiście liczę się z tym, że za którymś razem będzie lipa albo blada
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
NIE KRĘCI.....
pitru wtedy by nie było wcale słychać rozrusznika a kolega pisze że rozrusznik działa tylko nie zazębia...
poza tym stacyjkę można sprawdzić wystarczy nieć dwa krótkie grube przewody podłączone pod przełącznik wciskany jak do trąbnika przy ciągniku i wpiąć się pod dwa przewody grube od stacyjki i będzie wiadomo czy to nie stacyjka
poza tym stacyjkę można sprawdzić wystarczy nieć dwa krótkie grube przewody podłączone pod przełącznik wciskany jak do trąbnika przy ciągniku i wpiąć się pod dwa przewody grube od stacyjki i będzie wiadomo czy to nie stacyjka
NIE KRĘCI.....
Tak, ale jak masz nadpalone styki to może podczas rozruchu spadać napięcie.
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24