jak naciagnac linke od ssania

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ajurczuk
Użytkownik
Użytkownik

jak naciagnac linke od ssania

Post autor: ajurczuk » czw gru 18, 2008 21:13

jakis czs temu zmieniali mi pompe wtryskowa dzis zobaczyłem ze linka od ssania jest całkowicie luzna jak ja naciagnac jak sie do tego zabrac prosze o dokładne opisy

Awatar użytkownika
vwolfi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: vwolfi » czw gru 18, 2008 21:18

linka ta dochodzi do tyłu pompy, między pompą, a blokiem silnika. Żeby ją naciągnąć, należy popuścić ją na dźwigni, za pompą właśnie, płaskim śrubokrętem i głębiej włożyć drut z linki, ściskamy śrubokrętem, i to wszystko.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=216083][size=167]>>GTD sprzedam<<[/size][/url]

ajurczuk
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ajurczuk » czw gru 18, 2008 21:31

ale jak działa to ssanie jak jest zimny silnik to powinno byc właczone a jak sie nagrzewa to ta linka popuszcza to dzwigienke czy jak bo bo nie wiem jak ja ustawic na wyłczonym silniku w jakim połozeniu powimnna znajdowac sie ta dzwigienka

Awatar użytkownika
vision
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: vision » czw gru 18, 2008 22:21

ajurczuk pisze:ale jak działa to ssanie jak jest zimny silnik to powinno byc właczone a jak sie nagrzewa to ta linka popuszcza to dzwigienke czy jak bo bo nie wiem jak ja ustawic na wyłczonym silniku w jakim połozeniu powimnna znajdowac sie ta dzwigienka
jest to przyspieszacz/przestawiacz kąta wtrysku , w kabinie masz uchwyt i wyciągasz na zimnym i zapalasz auto i wył. np po 1 min , auto może zwiększyć obroty i inaczej pracować , u mnie np.zmienia się tylko akustyka , na pompie wyłączone po stronie przodu auta , wł do kabiny
Ostatnio zmieniony czw gru 18, 2008 22:26 przez vision, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Re: jak naciagnac linke od ssania

Post autor: PinkFloyd » czw gru 18, 2008 22:51

ajurczuk pisze:jakis czs temu zmieniali mi pompe wtryskowa dzis zobaczyłem ze linka od ssania jest całkowicie luzna jak ja naciagnac jak sie do tego zabrac prosze o dokładne opisy
Temat wielokrotni wałkowany- tu masz wszystko http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... acja+pompy jezeli chodzi o pompe do AAZ po 95r.

misio223
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: misio223 » sob lip 24, 2010 11:44

PinkFloyd, brak postu ktoś usunoł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”